De liefde van de man gaat door de maag, dat gezegde kennen we wel. Ik kan je zeggen dat dit niet enkel voor mannen geldt. Na mijn hevige, maar kortstondige liefde, weet ik precies wat men met dit gezegde bedoelt. Het begon allemaal bij een (iets te dronken) avondje in de kroeg, waarbij ik volmondig ‘ja’ zei toen hij aan me vroeg of ik met hem mee naar huis ging.

Becel-liefde-door-de-maag-femfem

Een goede beslissing?

De volgende ochtend stond ik niet meer zo standvastig achter mijn beslissing. What the hell deed ik hier? Ik draaide me om en merkte dat ik alleen in bed lag. Serieus? Was hij hem ook al gepeerd? Tja, je doet rare dingen als je dronken bent (blame it on the alcohol). Maar goed, het was hoog tijd om naar huis te gaan. Dat was het vannacht eigenlijk al.. Ik zocht mijn kleren bij elkaar en net toen ik de rits van mijn laarsje dicht wilde doen, zag ik hem in de deuropening staan. Met uitgebreid ontbijt en al. Daar stond hij dan, in zijn boxer met een schort gebonden om zijn middel en een dienblad vol met fruit, versgebakken broodjes en verse jus. “Ik heb de broodjes besmeerd met Becel 100% plantaardige margarine, omdat je gisteren zei dat je veganistisch bent”, zei hij ook nog. Wat heb ik die jongen allemaal aan zijn neus gehangen? Het leek wel een Becel reclame hoe hij daar zo stond. Qua looks heb ik in mijn dronken toestand toch nog best een goede keus gemaakt, al zeg ik het zelf. En tegen dat ontbijtje kon ik natuurlijk geen nee zeggen.

Serieuze scharrel

Dat ontbijt was het begin. Het begin van een scharrel die serieuze vormen begon aan te nemen. Na het ‘akkefietje’ van die ene nacht ging het allemaal erg snel. Waar ik voorheen dacht de kerst in mijn eentje te moeten doorbrengen, was ik nu uitgenodigd om te komen eten bij mijn ‘schoonfamilie’. Ik had ineens een schoonfamilie. En meteen was duidelijk waar mijn nieuwe vlam zijn goddelijke kookkunsten vandaan had. Bleek de hele familie ook nog eens vegan te zijn, match made in heaven zou je denken. De vega burger met gekarameliseerde ui ging er dan ook erg goed in. Alhoewel ik voorheen gelijk afstand nam zodra het woord ‘schoonfamilie’ genoemd werd, waren het nu de kookkunsten die me hadden overtuigd (denk ik). Blijkbaar gaat de liefde van de vrouw ook door de maag..

Een hevig begin en een vluchtig einde

Maar zo snel als de liefde begon, was hij ook weer voorbij. Het daten was leuk, maar naast zijn fantastische kookkunsten had deze man er gewoon niet zoveel kaas van gegeten. Na een tijd had ik het dus ook wel gezien. Maar hé, ook al werd de liefde niks, ik heb er in ieder geval een goed recept aan overgehouden (wie weet om mijn volgende vlam mee te veroveren). De uitdrukking ‘de liefde van de man gaat door de maag’ is waarschijnlijk niet voor niets zo gemaakt. En deze flirttechniek deel ik natuurlijk maar al te graag met jullie.

Recept vega burger met gekarameliseerde ui (om de mannen voor je te winnen)

Een burger doet het altijd goed bij mannen en zeker deze versie. Een burger om de mannenharten mee te veroveren. En door het gebruik van Becel is dit recept letterlijk goed voor het hart. Becel bevat namelijk Omega 3 en 6 die bijdragen aan het behoud van een gezond cholesterolgehalte. En voor het geval hij niets van ‘veganistisch’ moet weten, gooi ik er nog even een uitdrukking tegenaan: ‘wat niet weet wat niet deert’.

becel-liefde-recept-femfem

Dit heb je nodig:

  • 2 harde broodjes om af te bakken
  • 2 vega burgers
  • 2 handjes rucola
  • 2 el Becel met walnootolie
  • 1 tomaat (in plakjes)
  • 1/4 komkommer (in plakjes)
  • 1 grote witte ui (in ringen)
  • 1 tl agave siroop
  • 4 el Becel Plantaardige Olie Blend Classic

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 180 graden en snijd intussen alle groenten. Bereid de broodjes zoals op de verpakking. Doe 2 el Becel Plantaardige Olie in een koekenpan, samen met de gesneden ui. Voeg hier een snufje zout aan toe. Begin met het zachtjes fruiten van de uien. De hitte van de pan en het zout zorgen ervoor dat het vocht uit de uien verdwijnt. Schep de uien regelmatig om totdat ze glazig worden (nog niet bruin dus). Voeg een theelepel agavesiroop aan de uien toe en roer totdat ze mooi gekarameliseerd zijn. Zet de uien aan de kant en pak een nieuwe koekenpan. Doe hier de overige 2 el Becel Plantaardige Olie in en bak de vega burgers. Zodra de broodjes en de burgers klaar zijn, kun je de burgers gaan bouwen. Smeer de Becel met walnootolie op de broodjes, hier bovenop de komkommer en daar bovenop de burgers. Op de burger leg je de tomaat, gekarameliseerde ui en rucola. Leg de bovenkant van het broodje op je gebouwde burger en hij is klaar om de mannenharten te veroveren.

Lees ook:

Ik deed 30 dagen lang de vegan challenge en dit is wat ik eruit haalde.