Je hoeft maar even op Instagram te scrollen voor je weer de mooiste slanke modellen tegen komt. Iets wat groot effect heeft op het zelfbeeld van vele vrouwen. Ook Lili Reinhart, Riverdale-actrice worstelt hiermee. Op Instagram deelt Lili Reinhart uit Riverdale open over haar struggles met laag zelfbeeld.

Instagram: lilireinhart
Instagram: lilireinhart

Vertelt Lili Reinhart open over haar struggles met laag zelfbeeld?

Voel jij je wel eens onzeker over je eigen lichaam? Dan ben je echt niet de enigste. Ook grote sterren als Lili Reinhart struggelen hiermee. Helaas kunnen de perfecte plaatjes op social media nog steeds zorgen voor een erg vertekend zelfbeeld.

Lili Reinhart

Lili Reinhart is voornamelijk bekend uit de serie Riverdale. Laatst poste de actrice op haar Instagram dat ze sinds een aantal maanden negatieve gedachten over haar lichaam ervaart. “De afgelopen maanden heb ik geworsteld met obsessieve gedachten over mijn lichaam en gewicht, en het is de afgelopen weken zeer ernstig geworden.” Lili geeft aan dat het niet makkelijk was om dit te delen met de wereld, maar ze wou andere vrouwen duidelijk maken dat ze niet alleen zijn. “Ik hoop dat anderen die dit ook ervaren zich niet zo alleen voelen, dat had ik namelijk wel.”

Liefde voor je lichaam

In de mediawereld is het lastig om van jezelf te houden. Er wordt zo’n beeld gevormd over het ‘perfecte’ plaatje, dat veel vrouwen onzeker zijn over hun lichaam. Ook Lili vindt het moeilijk om haar lichaam te accepteren: “Het is moeilijk om met liefde naar je lichaam te kijken, in plaats van kritiek. Dat is iets wat ik nog steeds aan het leren ben.”

Het is hartverscheurend om te zien dat Lili door haar werk een nog lager zelfbeeld heeft gekregen. “Ik had niet verwacht dat mijn werk in deze branche, die zo geobsedeerd is door de lichamen van vrouwen, mijn eigen lichaamsacceptatie en positiviteit zou beïnvloeden, maar het is toch gebeurd. Ik wou dat ik niet was opgegroeid in een tijd waarin de media slechts één maat vrouw accepteert. Humanity really f***ed this one up.”

Lees ook: Mikky (vriendin Frenkie de Jong) openhartig over onzekerheden