untitled 2023 08 03t235452686

Dun en fijn haar? Deze kapsels staan jou het allermooist

Looks06 aug 2023, 11:45 doorAurora Ferrari
Heb je dun, fijn haar en ben je 'helaas' niet gezegend met dikke lokken? Dan heb je waarschijnlijk het gevoel dat je haar sneller futloos en slap oogt. Maar geloof ons maar, met de juiste kniptechnieken en kapsels zal je als nooit van tevoren stralen. Benieuwd? Deze kapsels staan jou het allermooist!
untitled 2023 08 03t235452686
Bron: @emrata @haileybieber

1. Pony

Misschien ben je niet helemaal fan van een pony, maar probeer het eens uit. Wedden dat je er mega zelfverzekerd van zal worden? Een pony is namelijk dé perfecte haarstijl wanneer je dun, fijn haar hebt. Het kan namelijk gigantisch veel volume en textuur aan je haar toevoegen.
Hiermee zal je haar er niet alleen voller uitzien, maar de pony zal ook nog eens de aandacht op de ogen en gezicht vestigen. Op deze manier valt je dun, fijn haar een stuk minder op. Daarnaast heeft het ook nog een frisse uitstraling en zal het je lokken een mooie shape geven.

2. Bob

Misschien heb je het idee dat korte kapsels voor 'oudere mensen' zijn, maar niets is minder waar. Korte kapsels staan mensen met dun, fijn haar geweldig. Enne, een bob staat hierbij op plaats nummer één. Wil je al helemaal wat meer volume creëren?
Kies dan voor een bob met langer haar aan de voorkant en korter aan de achterkant. Dit zal de illusie geven aan mensen dat je voller haar hebt, dan dat je daadwerkelijk hebt. Daarnaast, is een bob ook nog eens tijdloos. Welk seizoen, jaar of periode het ook is: een bob zal never nooit niet hip zijn!

3. Schouderlengte

Wat ook nog een prachtig kapsel is wanneer je dun, fijn haar hebt, is een schouderlengte coupe. Lang haar ziet er simpelweg snel slierterig uit wanneer je dit haartype hebt. Wil je dus niet meteen kort en pittig gaan, kies dan voor een mooie schouderlengte. Tip: laat die laagjes achterwegen. Hoe graag je het ook wil, van laagjes krijg je niet meer volume. Het zal er juist alleen maar raar uitzien.

4. Diepe zijscheiding

We weten het: het liefst draag je een middenscheiding, maar probeer eens een zijscheiding te dragen. Wanneer je dun, fijn haar hebt, oogt een middenscheiding meteen heel gek. Het ligt zo plat als maar kan om je gezicht én (sorry not sorry) dat is alles behalve mooi.
Kies daarom voor een zijscheiding, dit zal een stuk mooier ogen en je haar zal er een stuk volumineuzer uitzien. Zie je het toch nog niet helemaal zitten? Vraag de kapper om eerst een diepe zijscheiding te maken voordat hij of zij begint met knippen. Enne, vraag je kapper ook gewoon om tips! Hij of zij weten het allerbeste wat bij jouw haartype en gezicht zal staan.