ontwerp zonder titel 72 3

Dit is jouw gezichtsvorm en hoe je deze het beste kunt accentueren

Looks02 sep 2023, 15:15 doorIsabelle Bijman
Het ontdekken van je gezichtsvorm is een cruciale stap om te begrijpen welke make-up en welke kapsels het beste bij jou passen. Of je gezicht nu rond, vierkant, lang, hartvormig of ovaal is, elke vorm heeft unieke kenmerken die je kunt benadrukken om je natuurlijke schoonheid te laten stralen. Benieuwd geworden? Wij vertellen je alles wat je moet weten!
ontwerp zonder titel 72 3
Bron: @matildadjerf

Een ronde gezichtsvorm

Mensen met een ronde gezichtsvorm hebben vaak zachtere contouren en een gelijke breedte en lengte van het gezicht. Om deze gezichtsvorm te accentueren, kun je werken met schaduwen en highlights. Contour de zijkanten van je voorhoofd en wangen lichtjes om je gezicht slanker te laten lijken. Breng highlighter aan op het midden van je voorhoofd, jukbeenderen en kin om dimensie toe te voegen.

Een vierkante gezichtsvorm

Vierkante gezichtsvormen worden gekenmerkt door een sterke kaaklijn en een breed voorhoofd. Bij deze vorm is het belangrijk om de hoekigheid te verzachten. Gebruik een matte bronzer om je kaaklijn iets zachter te maken en focus op het highlighten van je jukbeenderen om de nadruk van je kaaklijn af te leiden.

Een langwerpige gezichtsvorm

Bij een langwerpige gezichtsvorm is het doel vaak om het gezicht korter te laten lijken. Dit kun je bereiken door de illusie van breedte te creëren. Breng een bronzer aan op de zijkanten van je voorhoofd en onderkant van je kin. Ook het toevoegen van volume aan de zijkanten van je gezicht met een goed gekozen kapsel kan helpen de lengte te balanceren.

Een hartvormige gezichtsvorm

Mensen met een hartvormige gezichtsvorm hebben een breder voorhoofd en een puntige kin. Om de nadruk op de kin te minimaliseren en de focus op je ogen en jukbeenderen te leggen, kun je highlighter aanbrengen op de jukbeenderen en de bronzer aan de zijkanten van je voorhoofd en onderkant van je kin.

Een ovale gezichtsvorm

Ovale gezichtsvormen worden vaak beschouwd als de meest veelzijdige omdat ze al in balans zijn. Bij deze vorm kun je eigenlijk elke make-up- en haarstijlen uitproberen. Als je de natuurlijke balans wilt behouden, focus dan op het behouden van de harmonie in je look zonder te overdrijven met contouring of highlighting.
Het begrijpen van je gezichtsvorm is de sleutel tot het benadrukken van je beste kenmerken en het balanceren van je natuurlijke schoonheid. Door contouring, highlighting en de juiste kapselkeuzes kun je je gezichtsvorm op een flatterende manier accentueren . Onthoud echter dat er geen vaste regels zijn als het gaat om make-up en schoonheid. Dus, ga experimenteren en ontdek welke looks het beste bij jou passen!