helix piercing

Van pijn tot nazorg: dit is alles wat je wil weten over een helix piercing

Looks27 jun 2023, 16:05 doorRoos Hooijer
We zien het tegenwoordig steeds vaker: heuse ear party's die je outfit naar een hoger level tillen. Je oren versieren met een helix piercing is hot, maar hoe werkt het eigenlijk precies? Van de procedure tot aan de nazorg en pijn, wij vertellen je alles wat je wil weten over een helix piercing.
helix piercing

Wat is een helix piercing?

Een helix piercing is een type oorpiercing die door de buitenrand van het bovenste gedeelte van het oor, bekend als de helix, wordt geplaatst. Het is een populaire keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een manier om je oren nóg meer te versieren. En obviously om jezelf nog knapper te maken met wat extra zilver, goud of gekleurde items.

Procedure en nazorg

De helix piercing procedure wordt uitgevoerd door een professionele piercer. Het gebied wordt grondig gereinigd en gedesinfecteerd voordat de piercing wordt geplaatst . Er zijn verschillende opties voor het sieraad, zoals een ringetje of een staafje. Na het plaatsen van de piercing is het belangrijk om goede nazorgpraktijken te volgen, zoals het regelmatig schoonmaken met een zoutoplossing en het vermijden van het aanraken van de piercing met vuile handen. Een ontstoken oor? Dat wil je namelijk echt niet.

Pijn en genezingstijd

Het ervaren van pijn tijdens het piercen van de helix kan variëren van persoon tot persoon. Sommige mensen voelen slechts een lichte prik, terwijl anderen een meer intense steek ervaren. Al met al kunnen we in ieder geval wel stellen dat de pijn prima te handelen is. De genezingstijd van de helix piercing varieert meestal tussen zes en twaalf maanden, afhankelijk van de individuele genezingssnelheid en de zorg die aan de piercing wordt besteed. Kortom: dit is dus bij iedereen anders.

Verschillende soorten helix piercings

Er zijn talloze stijlvolle sieraden beschikbaar voor helix piercings. Ringetjes, barbells, studs en oorringen zijn items die we anno 2023 in flink wat oren spotten. Je kunt experimenteren met verschillende ontwerpen, materialen en kleuren om jouw persoonlijke ear party te creëren.