screenshot 2021 05 14 100241

Keuzestress? Zo kies jij de juiste concealer voor je huid

Looks15 mei 2021, 13:00 doorSanne Hesseling
Puistjes, rode vlekjes en andere oneffenheden op je gezicht kunnen je self esteem flink laten dalen. Hoe uitgebreid je skin care routine ook is, iedereen heeft wel eens last van vervelende plekjes op de huid. Op die dagen kunnen we gelukkig vertrouwen op onze beste vriend in de make-uptas: de concealer. Maar welke concealer past nou het beste bij jouw huidtype? We got you covered! Zo kies jij de juiste concealer!

Welke concealer moet je nou kiezen?

Wanneer je een concealer wil kopen, moet je rekening houden met jouw huidtype en huidproblemen. Heb jij een droge of juist een vette huid? Heb je last van vergrote poriën? Wat wil je precies bedekken met de concealer? Pas als je deze vragen hebt beantwoord, kan je de juiste keuze maken!

Vloeibare concealer

Concealer is ideaal voor mensen die last hebben van puistjes en een vette, gevoelige huid. Het maskeert puistjes effectief en het kan weinig kwaad. Daarnaast kan je kiezen uit een satijnen, glanzende of matte finish. Hoewel mat beter houdt dan satijn, heeft satijn een natuurlijker effect. Een glanzende finish is daarnaast perfect om wallen weg te werken. Een must have !

Stick concealer

Een snelle manier om oneffenheden weg te werken is door een concealerstick te gebruiken. Deze stick heeft een semi-vaste, crèmeachtige textuur en is het beste voor een normale, droge of gevoelige huid. Wanneer je een vette huid hebt, kan je deze beter laten staan. De textuur kan namelijk de poriën verstoppen en een glimmende huid veroorzaken. Beware !

Crème concealer

De crèmeconcealer dekt over het algemeen beter dan een vloeibare concealer. Deze concealer is het beste voor mensen met een normale, droge of gevoelige huid en is heel geschikt voor onder de ogen. Omdat deze concealer een dikke textuur heeft, is hij vooral handig voor het verbergen van verkleuringen. Wondermiddeltje!