Keuzestress, keuzestress, keuzestress! Met al die verschillende soorten foundations, oogpotloden en mascara’s is make-up kopen helemaal niet zo makkelijk. Om de juiste make-up te vinden, moet je dan ook door een ellendig lang proces van trial & error. Maar hoe voorkom je nou dat je tien ongebruikte mascara’s in de kast hebt liggen omdat ze nét niet goed genoeg zijn? Hier moet je op letten bij het kopen van mascara!

@lyn_ay Weheartit
@lyn_ay Weheartit

Bestudeer je eigen wimpers

Veel vrouwen kopen mascara zonder van te voren te kijken naar hun eigen wimpers. Wat kan er nou zo bijzonder zijn aan die kleine wimpertjes? Meer dan je denkt! Niet elke vrouw heeft dezelfde wimpers. Zo kan de dikte, lengte, vorm en hoeveelheid verschillen per persoon. Kijk eens goed in de spiegel om erachter te komen wat voor wimpers je precies hebt. Pas dan kan je bewust de juiste mascara kiezen voor jouw wimpers!

Dikke wimpers

Als je dikke wimpers hebt, kan je voor een mooi effect het beste een lichte mascara gebruiken. Je wimpers hebben weinig nodig om veel volume te krijgen. Wanneer je een te dikke mascara gebruikt, worden je wimpers zwaarder en kunnen ze sneller uitvallen. Ook kan de krul in je wimpers minder goed te zien zijn. Gelukkig heb je met je natuurlijke lashes weinig extra’s nodig!

Soorten borsteltje

Niet alleen zijn er verschillende soorten mascara’s, maar ook verschillende soorten borsteltjes die allemaal voor een eigen effect zorgen. Dunne borsteltjes zijn bijvoorbeeld fijn voor mensen met diepliggende ogen, zodat het aanbrengen makkelijker en zonder geknoei gaat. Lopen jouw wimpers recht en wil je er graag een mooie krul in? Dan kan je kiezen voor een gebogen borsteltje, dat de buitenste wimperhaartjes meepikt en een mooi kruleffect geeft. Een recht, dun borsteltje gebruik je als je je wimpers graag langer wil maken. Wil je graag extra veel volume, dan kan je het beste een dikker borsteltje kiezen.

Kleur

Hoewel de meeste vrouwen kiezen voor een standaard zwarte mascara, is het geen gek idee om eens een andere kleur uit te proberen. Voor mensen die hele lichte wimpers hebben, wordt bijvoorbeeld een bruine variant aangeraden. Deze is wat subtieler en minder streng dan de zwarte klassieker. Probeer het eens uit!

Verschillende varianten

De verschillende soorten mascara’s hebben vaak één hoofdkenmerk. Ze geven bijvoorbeeld extra volume, maken je wimpers langer of zijn klontvrij. Bedenk van tevoren wat je over het algemeen mooi en niet mooi vindt. Houd je van een intense, donkere look, dan is een mascara die extra volume aan je wimpers geeft de beste keuze. Wil je graag mooie, natuurlijke wimpers, dan kan je het beste gaan voor een dunne, klontvrije mascara. Pak dus niet zomaar de eerste variant die je ziet, maar lees even op de verpakking wat het belangrijkste kenmerk is. Dan moet het helemaal goedkomen!

Nieuwsgierig naar de make-up trends van 2021? Check hier de nieuwe trend genaamd makeupfulness!