untitled 2023 08 28t134755537

Fashion goeroes opgelet: deze kleur gaat onze herfstgarderobe veroveren

Looks16 sep 2023, 9:45 doorAurora Ferrari
Hoewel we nog 'proberen' te genieten van de zomer (tot hoeverre het lukt in dit koud kikkerlandje), zijn we al vol op aan het kijken naar de modetrends voor de aankomende herfst. Welke items gaan we vaak zien en welke kleuren? Wij vertellen je vast een geheimpje: deze kleur gaat onze herfstgarderobe veroveren...
untitled 2023 08 28t134755537
Bron: @matildadjerf

Sage green

Als je aan herfstkleuren denkt, denk je al snel aan aardse neutrale kleuren zoals beige, bruin en groen. En groot gelijk heb je! Want ook dit najaar gaan we een hoop groene kledingitems in winkels kunnen scoren, maar een tint die we eerder niet hebben gezien, is namelijk sage green, oftewel saliegroen.
Deze kleur zien we steeds vaker voorbij komen op Instagram, Pinterest en onze TikTok-feed. Wat mooi meegenomen is, is dat saliegroen meerdere tinten heeft. Het komt zowel in lichtere als donkere tinten voorbij, wat mega fijn is, zo weet je zeker dat er zonder twijfel een tint is die het beste bij jouw haarkleur en ondertoon van je huid past.
De komst van een nieuwe kleur is nodig nadat we de hele zomer lang felle kleuren hebben gedragen zoals groen, blauw en roze (schuld van de Barbie-film). Het is weer tijd om minimalistische, elegante kleuren te dragen, en saliegroen is daar perfect voor. Benieuwd hoe je deze herfstkleur het beste dit najaar kan dragen? Wij hebben de leukste outfits voor je op een rijtje gezet!

1. Sportief en classy

Niet iedereen is even fan van een classy look en geeft eerder de voorkeur aan een overheerlijke legging, dan een knellende spijkerbroek of rok. Maar met de kleur saliegroen kan je élk kledingitem classy maken. En dat terwijl je er mega comfortabel bij rondloopt.
Pak je favoriete groene legging en match het met een saliegroene blazer. De twee items hoeven niet in tinten te matchen. Sterker nog, doe dat juist niet! Het is leuk om verschillende kleuren en tinten groen te combineren. Hoe comfortabel, maar ondertussen classy, ziet deze outfit er uit, niet waar?

2. Voor de hogere temperaturen

We gaan er niet vanuit, maar je weet het maar nooit: wat hogere temperaturen in het najaar. Maar mocht het nu ineens gebeuren, dan is deze outfit ge-wel-dig. Pak een comfortabele witte trui, een satijnen, saliegroene midi rok en een bijpassende tas. Ook heel erg leuk voor op een late zomeravond aan het strand!

3. Strak in pak

Pakken zijn nog steeds mega populair onder de fashion goeroes. Heb je nu alle kleuren van de regenboog in je kast hangen? Dan kan een saliegroen pak hierbij niet missen. Combineer het met een wit shirt, mooie gouden sieraden én kies er een leuke schoen bij. Ga je voor een classy look met een mooi hakje of laarzen ? Of ga je voor een wat sportievere uitstraling met een mooi wit sneakertje?

4. Saliegroen en grijs combi

Een outfit inspiratie, maar ondertussen ook even een kleurenpalet lesje. Want leuk dat saliegroen, maar met welke kleuren kan je het allemaal combineren? In de bovenstaande inspiratie looks zagen we veel wit, maar wat kunnen we er nog meer bij matchen? Het antwoord is... grijs. Kunnen we even een momentje nemen voor deze heerlijke combinatie?

5. Co-ord set

Als laatste, kan je never nooit de mist in gaan met een mooie co-ord set in saliegroen. Hierbij kun je denken aan een pak, zoals eerder aangegeven, maar je hebt zo veel meer leuke opties. Denk aan een leuk saliegroen setje met een rok en een blouse, zoals modeicoon Matilda Djerf in de onderstaande afbeelding draagt. We love it!