haar perfect zonder stylen femfem

Zo zit je haar iedere dag perfect zonder het te stylen

Looks21 dec 2017, 12:29 doorRedactie
Je wekker gaat. Wat heb je heerlijk geslapen. Je stapt je bed uit en loopt naar de badkamer. Maar dan kijk je in de spiegel, what the hell is er met je haar gebeurt? Het ziet eruit alsof je het dagen niet hebt gekamd. Om het een beetje in model te krijgen moeten de stijl- en krultang tevoorschijn komen, wat helaas niet zo goed is voor je haar. Met deze tips zit jouw haar iedere dag zoals dat van een supermodel, zonder het te stylen.
haar perfect zonder stylen femfem

1. Zorg dat je haar goed geknipt is

Een goed geknipt kapsel is het halve werk. Je kapsel zou zo geknipt moeten zijn, dat het goed valt wanneer je er niets aan doet. Dit is natuurlijk voor ieder haartype anders, maar je kapster zou moeten weten welk kapsel bij jou past. Vraag haar daarom om advies. Voor veel haarstijlen is een middellang kapsel met lange lagen ideaal. Met dit kapsel heb je de meeste opties, het is gemakkelijk op te steken, je kunt het vlechten, lekker losjes laten hangen én dit kapsel is tijdloos.

2. Geef je haar rust

Natuurlijk wil je iedere dag perfect zittend haar, maar wanneer je het iedere dag gaat stylen, zal dit niet veel goeds doen voor je haar. Het is belangrijk om je haar zo nu en dan de rust te gunnen die het nodig heeft. Laat het een keer opdrogen, zonder een föhn te gebruiken. Je haar raakt enorm beschadigd van alle styling producten, probeer het daarom beperkt te houden.

3. Was je haar 's avonds in plaats van 's ochtends

Wanneer je gaat slapen met vochtig haar, met een beetje droogshampoo erin en wat serum in de puntjes wanneer je wat dikker haar hebt, dan wordt je wakker met een volle bos, natuurlijk haar. Je haar heeft de tijd om op te drogen en zo komt de natuurlijke textuur van je haar naar voren.

4. Gebruik eerst conditioner, daarna pas shampoo

Waarschijnlijk doet bijna iedereen het andersom. Maar het blijkt dus beter te zijn voor je haar wanneer je eerst conditioner gebruikt en het daarna pas wast met shampoo. En wanneer je erover na gaat denken is dit ook best logisch. Conditioner zorgt ervoor dat je je haar gemakkelijk uit kunt kammen, maar het zorgt er ook voor dat er minder volume overblijft. Wanneer je je haar eerst met conditioner wast en daarna met shampoo, wordt je haarschacht wat opgevuld, waardoor er een rommeligere textuur verschijnt en je dus meer volume creëert. Wanneer dit je haar uitdroogt, gebruik dan eerst conditioner op droog haar, spoel het vervolgens uit en was het daarna met shampoo.

5. Gebruik de juiste producten

Het gebruik van de juiste producten kan heel veel goeds doen voor je haar en kan je veel styling-tijd besparen. Voor ieder haartype zijn er weer andere producten en het is de kunst om voor jouw haar precies de juiste producten te vinden. Voor volumineus haar, zijn producten als mousse, salt spray en texturizing spray of poeder een goede optie. Wanneer je dik haar hebt of krullen, kun je het beste wat olie in de punten smeren, wanneer deze wat droog zijn. Maar droogshampoo is altijd een goede optie. Het geeft bijna elk haartype meer volume en het laat je haar bouncen. En dat is toch wat we willen?
Supermodel look, here we come. Lees ook: