spf huid vettig

Glimmend in de zon: zo gebruik je spf zonder dat je huid vettig wordt

Looks14 apr , 10:00 doorRomy Nouwen
SPF gebruiken zonder dat je huid vettig wordt? Dat lijkt haast onmogelijk. Toch gaat dít product van de Kruidvat daar deze zomer verandering in brengen. Die vettige huid, is verleden tijd.
spf huid vettig 1
Bron: Unsplash

Glimmende vette huid

Als je SPF gebruikt, gaat dat vaak gepaard met een glimmende en vettige huid. Natuurlijk trekt de zonnebrand een beetje in, maar er blijft toch altijd een klein laagje op je huid liggen. Dit gaat dan glimmen en soms zelfs plakken. Tja, op je armen en benen is dat nog wel te overzien. Op je gezicht is het daarentegen helemaal niet zo fijn. Maarre, we weten allemaal dat het ook ontzettend belangrijk is om je gezicht te beschermen tegen de (lente)zon dus je ontkomt er niet aan.

Dé oplossing

Je ontkomt er dus niet aan om SPF op je gezicht te gebruiken, maar je hebt daar tegenwoordig gelukkig verschillende varianten van. Je kunt natuurlijk sowieso een zonnebrand gebruiken die speciaal voor je gezicht is. Deze trekt vaak iets beter in, en zorgt ervoor dat je geen last krijgt van onzuiverheden. Toch blijven deze speciale varianten vaak wel glimmen, en dat is nou juist wat je liever níet wil op je gezicht.
Nu komt Kruidvat met een hele goede oplossing voor dat glimmende gezichtje. Ze verkopen namelijk – eindelijk – een SPF in een andere vorm. Niet langer in de vorm van crème, maar in de vorm van poeder. Hiermee heb je dus gewoon twee vliegen in één klap. Je poedert al die glinsteringen weg én je beschermt je gezicht goed tegen de zon. Perfect.
Het poeder komt met een met kwast en is verkrijgbaar in twee varianten. Een bronze variant, waarmee je ook nog eens een lekker kleurtje aanbrengt. En een naturel variant. Deze heeft verder geen kleur, maar poedert wel je glimmende vettige huidje weg. Ideaal! Beide scoor je voor €12,99 per stuk.

Tip van ons

Het is dus ontzettend handig voor op je gezicht, maar niet alleen daar komt het goed van pas. Draag jij je haar altijd met een scheiding? Dan ben je waarschijnlijk regelmatig vergeten je scheiding in te smeren met zonnebrand. Of je doet het liever niet, omdat je haar er meteen zo vettig van wordt. Maarre, als je scheiding verbrandt kan het best pijnlijk zijn. Wij raden je daarom aan om je scheiding voortaan ook gewoon in te poederen met de naturel variant. Zo bescherm je ook daar je huid goed én zorg je ervoor dat je haar niet vettig wordt.
Benieuwd naar ervaringen van het product? Bekijk hieronder hoe een TikTokker het product test.