haarstijlen bij vet haar femfem

Last van vet haar? Probeer deze haarstijlen

Looks15 jan 2018, 15:00 doorRomy
Bij vet haar hebben we altijd de neiging om meteen onder de douche te springen of een bus droogshampoo leeg te spuiten. Natuurlijk kan een beetje droogshampoo nooit kwaad, maar te veel hiervan is ook niet goed. Dit is ook de reden waarom wij een aantal looks hebben geselecteerd die perfect zijn als jij die wasbeurt iets hebt uitgesteld. Op deze manier hoef jij niet alsnog onder de douche te springen. Met deze haarstijlen kom jij vol zelfvertrouwen de dag door.

Beach waves

Houd jij van los haar, kies dan in dit geval voor de beach waves. Helaas is het niet altijd strandweer in Nederland, dus die waves komen er niet vanzelf. Maak daarom gebruik van wat zeezout spray. Heb je deze niet in huis? Geen probleem je kunt hem ook zelf maken, het enige wat je nodig hebt is warm water en twee eetlepels zout. Laat het zout oplossen en sprayen maar!
yoann boyer 293779
Foto: Yoann Boyer via Unsplash

Steek het op

Je haar opsteken is altijd een veilig keuze bij vettig haar en met een wat rommelige knot trek je ook nog eens de aandacht hiernaartoe. Om je vette haar nog beter te verbergen kun je jouw haar een beetje touperen. Doe je knot zo hoog mogelijk, zodat dit je hoofdhuid bedekt. Ook kun je kiezen voor een lage knot of een halve knot, beter bekent als hipster knot. Een rommelige knot ziet er altijd leuk uit en hij blijft zelfs beter zitten met ongewassen haar, win-win situatie.
tyler mcrobert 85470
Foto: Tyler McRobert via Unsplash

De haarband

Tegenwoordig komen we het overal op straat tegen: de haarband. Ze hebben allerlei verschillende printje en materialen. Dat is ook zo leuk hieraan, je kunt de haarbanden iedere dag dragen en iedere dag kiezen voor een ander kleurtje of printje. Naast dat het een super leuk haaraccessoire is, helpt het ook goed bij vet haar. Het verbergt namelijk een deel van je haar en de aandacht gaat naar de haarband. Je kunt deze haarbanden zowel met los als vast haar dragen, maak het wat rommelig door er wat plukjes aan de voorkant uit te steken en je haardag is perfect.
schermafbeelding 2017 09 27 om 140300
Foto: beadsbyromys via Instagram

Verberg het

Vet haar kun je het allerbeste verbergen onder een leuke hoed of pet. Als je dit doet hoef je nooit bang te zijn dat mensen je ongewassen haar zien. Wel moet je even opletten als je hiervoor kiest, want niet overal is het toegestaan om met een hoed of petje rond te lopen. Natuurlijk hoeft dit geen overdreven hoed te zijn of een simpel petje, je hebt ook leuke Franse baret en andere petjes.
baret
Foto: AnnaKravets via Istock

Vlechten

Een vlecht is allang niet meer kinderachtig of niet van deze tijd. Je kun kiezen uit allerlei soorten vlechten: een 'normale' vlecht, twee vlechten, invlechten of een vissengraad. Doe wat volume poeder bij de aanzet van je haar en zorg ervoor dat je vlecht niet te strak zit, anders lijkt hij nog steeds vettig. Een losse, nonchalante variant geeft een speelse en mooie look om de dag door te komen.
amber zewert 374150
Foto: Amber Zewert via Unsplash
Lees ook: