zeeman

Wil je hebben: Zeeman lanceert duurzame festivalcollectie

Looks03 jul , 10:00 doorMaud Maarssen
Met de zomer in volle gang en festivals die ons roepen, komt Zeeman precies op tijd met iets waarvan niemand wist dat-ie het nodig had: een duurzame festivalcollectie. Ja, je leest het goed! Na de badslippers, sokken en fanny packs komen ze nu met een collectie die niet alleen vriendelijk is voor je portemonnee, maar ook voor de planeet.

Duurzaam én trendy

Zeeman blijft ons verrassen. Want laten we eerlijk zijn, een hele festivalcollectie hadden we niet verwacht. De kleding is speciaal ontworpen voor festivalgangers die zowel stijlvol als milieubewust willen zijn. Een onverwachte, maar fantastische combinatie. De collectie omvat een scala aan items die perfect zijn voor de zomerse festivaldagen en -nachten. Denk aan luchtige tops, comfortabele shorts, en kleurrijke accessoires die je festivaloutfit helemaal afmaken. Elk stuk is ontworpen met aandacht voor duurzaamheid, wat betekent dat je er leuk uitziet zónder dat je een schuldgevoel hoeft te hebben over de impact op het milieu. Is dat even fijn.

Recyclen op hoog niveau

Zeeman wilde het even over een andere boeg gooien. Ze zijn aan de slag gegaan met alle ingeleverde statiegeldtasjes en oude bedrijfskleding. Met de plastic tassen is de winkel tien jaar geleden al gestopt, toen zijn ze doorgegaan met de statiegeldtas. Deze was ook gemaakt van gerecycled materiaal en kon je kopen voor €1,39 en inleveren - zelfs als-ie vies of kapot was - voor een nieuwe of je kreeg je geld terug. Maar, nu krijgen ze pas écht een tweede leven. Van de ingeleverde tassen is nu namelijk de festivalcollectie ontworpen. Kijk, dat is nog eens recyclen.

Draag een steentje bij

Mocht je nu helemaal enthousiast zijn en ook iets willen doen om het milieu te helpen, dat kan. In Nederland gooien we jaarlijks 250 miljoen kilo(!) kleding weg. Daarom kun je nu jouw gebruikte textiel inleveren bij de Zeeman, dan zorgen zij ervoor dat er een nieuw product van wordt gemaakt. Kijk, zo helpen we elkaar én het milieu.