icks 1

5 icks bij mannen waar vrouwen zich níet overheen kunnen zetten

Love & Life17 mei , 17:00 doorMaud Maarssen
Door een onverwachte actie knap je opeens enorm op iemand af: het is een zogeheten 'ick'. En mensen op het internet zijn er maar wat druk mee, want jeetje wat zijn er een hoop icks. Die arme mannen, ze bedoelen het allemaal zo goed. Maarja, toch is niet alles wat ze doen even aantrekkelijk...

Je krijgt er spontaan de ick van

Het gaat dus om een actie, gewoonte, iets wat iemand aanheeft of zegt. Een ick kan kan van alles zijn, maar het brengt een afkerig gevoel teweeg. Opeens ziet die persoon er toch een stuk minder aantrekkelijk uit, of zelfs een beetje kneuzig of dommig. We krijgen er gewoon de ick van, en jullie waarschijnlijk ook... We hebben even rondgevraagd op de redactie, en dit zijn onze 5 grootste icks.

1. Lippenbalsem op doen

Zachte en verzorgde lippen zijn natuurlijk heerlijk, begrijp ons niet verkeerd. Maar het moment waarop een man vraagt op de lippenbalsem is het eigenlijk al foute boel. De lippen worden getuit, de lippenbalsem wordt volledig omhooggedaan - en breekt dus bijna af - en wordt er in slow motion een veelte dikke, of veelte dunne laag aangebracht. Misschien zijn het de grote handen en de kleine verpakking, misschien zijn het de getuite lippen, of toch de glanzende look achteraf: het is gewoon niet heel aantrekkelijk.

2. Uitglijden

Het kan natuurlijk gebeuren, soms is het glad en je hebt nu eenmaal niet altijd schoenen aan met een goed profiel eronder. Stel je voor: je gaat met z'n tweeën naar het zwembad. Hij duwt zichzelf omhoog uit het water - aantrekkelijk - hij zwiept z'n haar droog - heel aantrekkelijk - loopt over de vloer en glijdt uit, hij probeert zichzelf tevergeefs op te vangen en maait met z'n armen door de lucht - ick! Heel sneu en hopelijk is hij niet te hard terechtgekomen, maar woest aantrekkelijk is het niet.

3. Rug insmeren met lotion

Of het nu gaat om bodylotion of zonnebrand, wij zijn geen fan. Het ziet er gewoon vaak zo enórm onhandig uit. Er zijn namelijk gewoon plekken waar je niet zo makkelijk bij komt. Maar, dat proberen ze dan toch. Met hun arm in de lucht en een te grote klodder lotion op hun hand slaan ze zichzelf nog net geen blauwe rug. Om zo telkens een centimeter verder te komen. Tja...

4. Iets proberen op te rapen, zonder succes

Een muntje, een pingpongbal of een rol tape: het gaat erom dat het voorwerp wegrolt of stuitert en het oprapen dus niet lukt. Dat hij dan de hele tijd bukt, het probeert op te pakken, en misgrijpt. Vervolgens nog een stukje moet lopen om opnieuw te bukken... Je snapt het: ick. Als het je nooit is opgevallen, sorry, vanaf nu wel.

5. Benen over elkaar, handjes op de knieën

Heel eerlijk, we vinden het vervelend dat we ons hieraan storen. Laat iedereen lekker zitten hoe ze willen. Maar toch, als een man met z'n benen over elkaar gaat zitten en beide handen over elkaar op de bovenste knie legt, krijgen we de ick. We kunnen er niks aan doen.