Deze karaktereigenschap van een man is belangrijker dan de humor en looks

Love & Life23 jan 2021, 20:30 doorRedactie
De meeste van ons zouden denken dat, wanneer het niet de goede looks van de man zijn, het toch de geweldige humor moet zijn dat ons op hem laat vallen. Niet dus. Wetenschappelijk onderzoek toont dat het gaat om de betrokkenheid bij de belangen van andere mensen. Dit vinden wij zo ongelofelijk aantrekkelijk in een man, belangrijker dan zijn looks of humor.
Altruïsme dus. Een man die niet altijd zijn eigen belang voorop stelt. Uit hetzelfde onderzoek bleek tevens dat de altruïstische man meer seks heeft dan de egoïstische man.

“Altruism is an ethical doctrine that holds that individuals have a moral obligation to help, serve or benefit others, if necessary at the sacrifice of self interest”.

Research

Tijdens het onderzoek werd aan ongehuwde mannen evenals aan een groep studenten gevraagd hoeveel zij deden (of later wilde doen) aan goede daden. Een voorbeeld hiervan is het geven van geld aan goede doelen of het helpen van andere mensen tijdens het dagelijks leven.
Daarnaast werd gevraagd hoe vaak ze seks hebben en hoeveel partners ze hebben gehad. Mannen die aangaven meer goede daden te doen hadden meer seks en meer partners. De mannen die een relatie hadden en meer goede daden deden hadden de laatste maand ook meer seks gehad de mannen die minder vaak aan anderen dachten.
Uit een ander onderzoek bleek dat als vrouwen konden kiezen tussen een altruïstische man of een aantrekkelijke man, zij wanneer het ging om een partner voor een lange relatie bijna altijd gingen voor de altruïstische man.
header altruisme femfem
Natuurlijk willen we ook een grappige man. Een man die ons buikpijn van het lachen bezorgd. Een man die altijd net dat ene stomme grapje plaatst als we boos zijn waardoor we stiekem heel hard moeten lachen. Een man met humor geeft ons ook het gevoel dat de man slim is en bovendien heeft de grappige man ook vaak meer seks.
Maar nog belangrijker vinden we het dus dat de man ook aan andere denkt. Wie weet dat er nog andere voordelen zitten aan het doen van goede daden dan de daad zelf, misschien vind je daarbij namelijk ook wel de man van je dromen.