istock 918047364 reden bitch zijn tegen partner

Waarom we af en toe een ongelofelijke bitch tegen onze partner kunnen zijn

Love & Life05 mrt 2020, 10:33 doorRedactie
Onze partners hebben soms wel wat te verduren. Als ze vragen of er wat is, reageren we met 'nee', maar zodra ze niet doorvragen worden we boos. Ja, we houden echt van ze, maar waarom kunnen we dan toch af en toe zo'n ongelofelijke bitch zijn?

Goed of slecht teken?

Misschien zou je denken dat het een slecht teken is dat je de ene na de andere bitchy opmerking naar je vriend gooit. Maar dit is juist niet zo. Je brengt ontzettend veel tijd met je partner door en soms moet je nu eenmaal even stoom afblazen. Dit doen we het liefst op een plek waar we ons op ons gemak voelen. Jullie willen jullie hele leven bij elkaar blijven en je weet dat de ander niet gelijk wegloopt als jij even chagrijnig bent. Daarom is het gemakkelijker om onszelf af en toe op iemand af te reageren die dicht bij ons staat.

Heel normaal, maar houdt het gezellig

Je deelt ontzettend veel met je partner, waardoor er over bepaalde dingen meningsverschillen ontstaan. Dat is heel normaal. Denk aan financiën, feestjes waar je samen heen moet of zelfs meningsverschillen over de opvoeding van jullie kinderen. Je hebt een ontzettende rotdag op werk gehad en de eerste die je thuis tegenkomt, is je partner. Hier moet je dus even stoom tegen afblazen. Of wanneer onze emoties even hoog liggen, is alles wat je vriend doet fout. Wanneer je later terugkijkt bedenk je jezelf ook dat dit niet helemaal fair was. Het is heel normaal om sommige dingen af en toe op elkaar af te reageren, maar houdt het wel gezellig. Wanneer je dit te vaak gaat doen of alleen maar aan het klagen bent, heeft je partner er vroeg of laat genoeg van.

Een beetje bitch is oké

We zitten allemaal wel eens in de bitchfase. En het is oké om af en toe van je af te bijten of die bitch te zijn. De ruzie en het goede gesprek als gevolg kan ervoor zorgen dat je relatie alleen maar beter wordt. Maar komt die bitchfase steeds vaker terug, dan moet je je afvragen wat de achterliggende gedachte is waarom je zo doet. Want hij noch jij gaat zich hier beter door voelen. Sluit je ogen, haal een aantal keer diep adem en vraag aan jezelf waarom je zo bitchy doet. Wanneer je achter deze achterliggende gedachte bent gekomen, kun je er pas echt wat aan doen. Maar zolang die bitch maar heel sporadisch verschijnt, betekent dat dus gewoon dat we heel erg veel van onze partner houden en we ons bij hem op ons gemak voelen.
Lees ook: