wat zijn wij van elkaar

Zo voer je hét gesprek met de vraag: 'Wat zijn wij van elkaar?'

Love & Life07 mrt , 20:00 doorAurora Ferrari
In elke relatie, of het nu romantisch is of niet, komt er een moment waarop de volgende vraag opborrelt: "Wat zijn wij eigenlijk van elkaar?" Maak je geen zorgen, je bent niet de enige. Het is een gesprek dat velen van ons hebben, of we nu willen toegeven of niet. En, eh, het is lastig. Al helemaal als je zelf ook geen duidelijk antwoord hebt op de vraag. Het voeren van zo'n gesprek kan vaak ongemakkelijk zijn, maar wel erg belangrijk. Hoe je dit het beste oppakt? Wij geven het antwoord op je brandende vraag.
wat zijn wij van elkaar

Wat zijn wij van elkaar?

Een bekend fenomeen: het wat-zijn-wij-van-elkaar gesprek. Heel leuk, maar ook retespannend en angstaanjagend. Wat ja, het is namelijk niet vanzelfsprekend dat de ander hetzelfde voelt als jij. Straks wordt het een grote blunder. Is het dan wel zo'n slim idee om dit gesprek aan te kaarten? Of moet je het maar gewoon doen? Onthoud, het belangrijkste is om eerlijk en respectvol te blijven. Hoe je zo'n serieus gesprek voert? Wij onthullen het je:

1. Bereid voor op alle scenario's

Het is heel belangrijk dat je jezelf voorbereidt op alle scenario's. De kans dat deze persoon hetzelfde voor je voelt, is namelijk net zo groot (of klein, het is maar hoe je het bekijkt) als dat hij of zij niks voor je voelt. De kans is fifty-fifty en daar kan je simpelweg niks aan doen. Ga dus nergens vanuit en zorg ervoor dat je voorbereid bent op een eventuele teleurstelling. En weet dan ook wat je daarna wil. Is de pijn te groot en wil je daardoor het contact volledig verbreken? Of wil je deze persoon nog wel blijven zien? Hoe dan ook: kies wat fijn voor jou voelt.

2. Het is geen examenvraag

Voer je hét wat-zijn-wij-van-elkaar gesprek? Adem in, adem uit. Probeer je rust te pakken, het is namelijk geen examen. Het is belangrijk dat je de tijd neemt. Het is tenslotte niet iets wat je even tussen neus en lippen door zegt. Zorg er dus ook voor dat jullie beiden niet ergens heen moeten. Neem er echt de tijd voor en bereid je van tevoren voor. Zo maak je het jezelf zo makkelijk mogelijk.

3. Wees recht door de zee

Tot slot: wees gewoon eerlijk. Je kan een hele ingewikkelde straat nemen en er helemaal omheen praten, maar je kan ook in een keer zeggen waar het op staat. Deel je gevoelens en wees hierin duidelijk. Want laten we heel eerlijk zijn: je hebt het vast al geprobeerd om subtiele hints te geven, maar in werkelijkheid pakt deze persoon deze natuurlijk helemaal niet op. Dus, wees duidelijk en verklaar gewoon de liefde. Althans, als dat het geval is natuurlijk. Het ergste wat er kan gebeuren, is dat deze persoon niet hetzelfde voor je voelt. Het doet effe pijn, maar óók dit vergeet je uiteindelijk.