Is het uit met je lover en wil je dus nu je ex terug? Dan is de No Contact Rule één van de meest effectieve manieren. Wij vertellen je alles wat je over deze regel moet weten.

Wat is de No Contact Rule?

De naam verklapt het al; het is een periode waarin je geen enkele vorm van contact hebt met je ex vriend of vriendin. De regel helpt je om over de breakup heen te komen, angst te verminderen en jezelf te verbeteren als persoon. In het geval dat je je ex terug wilt, kan je de periode van geen contact beeïndigen als je je zelfverzekerd voelt en klaar bent om je ex weer te spreken. Als je verder wilt gaan met je leven, zonder je ex, dan zet je de regel voort.

Waarom zou je geen contact moeten hebben met je ex?

Uit onderzoek blijkt dat wanneer je partner het uitmaakt, dit hetzelfde effect op je brein heeft als wanneer je als drugsverslaafde geen toegang hebt tot een drug. Je ex is dus eigenlijk de drug waar je verslaafd aan bent, en de No Contact Rule zorgt ervoor dat je cold turkey afkickt. Dus, dat betekent geen app berichtjes; elkaar bellen; naar het huis van de ander; de ander ‘per ongeluk tegenkomen; Facebook berichtjes; en de ander benaderen via gemeenschappelijke vrienden. Door van de verslaving af te komen zul je leren zonder je ex te leven, en geen contact hebben is de beste manier om dit te doen.

Waarom werkt de No Contact Rule zo goed?

Een relatiebreuk is zwaar, voor jullie beide. En hoewel mannen en vrouwen op een verschillende manier dealen met een relatiebreuk, hebben jullie beide de tijd en ruimte nodig om na te denken. Dit zorgt uiteindelijk voor perspectief en heling, omdat je niet meer in de push en pull dynamiek zit.

Volgens de psychologie kan je niet iemand missen als we in deze dynamiek zitten met een ex. Liefde kan niet opnieuw opbloeien zolang er ook jaloersheid, behoeftigheid, oordel en wanhoop is. Wanneer je geen contact met je ex hebt zal er ruimte ontstaat en zal hij of zij zich alleen maar de goede momenten uit de relatie herinneren.

Wat moet ik doen tijdens No Contact?

YOU DO YOU, sis! Doe alles om jezelf beter te laten voelen. Zorg goed voor jezelf, investeer in jezelf en behandel jezelf als je beste vriendin. Uiteindelijk ben jij de enige die jezelf gelukkig kunt maken, niet je ex. Het is belangrijk om jezelf te herinneren dat je niet je ex nodig hebt om happy te zijn.

We snappen dat je geen flauw idee hebt wat je moet doen tijdens No Contact. Grote kans dat jullie veel samen deden, en je nu zelf weer nieuwe routines moet creëren. Op het begin kan dit gek voelen, daarom geven we je een paar opties:

  • Fysieke activiteiten (yoga; naar de gym gaan of eigenlijk elke sportieve activiteit die je leuk vindt)
  • Sociale activiteiten (ja, zelfs als je jezelf moet forceren om af te spreken met vrienden)
  • Ontspannende activiteiten (een boek lezen; een bad nemen; mediteren; jezelf trakteren op een manicure)
  • Zelfverbeteringsactiviteiten (werk aan je mindset; journalen; therapie)

Hoe lang duurt No Contact?

Dit hangt eigenlijk af van de breakup, en hoe desperate je hebt gereageerd op de breuk. We raden je sowieso een minimum van 21 dagen aan, maar als je het nodig hebt kan je het 60 tot 90 dagen laten duren. Hoe cliché het ook klinkt: time heals. Dit blijkt zelfs uit dit onderzoek, wat aantoont dat droefheid en boosheid afneemt na een relatiebreuk naarmate de tijd vordert.

Dus, de No Contact Rule is super effectief voor wanneer je over je ex heen wilt komen of wanneer je je ex terug wilt. Tijdens deze periode focus je helemaal op jezelf en groei je als persoon. Binnenkort zullen we je vertellen wat je na No Contact moet doen als je echt je ex terug wilt. Stay strong girls!

Lees ook: Pas op: om deze redenen wil jouw ex je terug