intelligent nadelen femfem

Slimme vrouwen, dit zijn de nadelen van intelligentie

Love & Life31 mei 2017, 15:47 doorRedactie
Was jij altijd het slimste meisje van de klas en hoor jij nog steeds heel vaak dat je zo intelligent bent? Dan weet jij als de beste dat slim zijn niet alleen maar positieve kanten heeft. De volgende keer wanneer iemand aan je vraagt wat er dan niet zo leuk is aan slim zijn, zijn dit je punten.

1. Soms laat je jouw emoties te veel los

Intelligente mensen voelen in mindere mate een opluchting wanneer zij hun gevoelens uitspreken. Dit geldt zeker voor mensen die gewend zijn veel te praten. Zij gebruiken woorden namelijk als een rookgordijn en zeggen wat ze denken in plaats van wat zij voelen.

2. Mensen hebben van jou altijd hoge verwachtingen

Wat door slimme mensen veelal als een obstakel wordt gezien is dat andere mensen soms té veel van hen verwachten. Hierdoor krijgen zij het gevoel dat ze niet kunnen of mogen falen, waardoor zij geen risico's durven te nemen. Zo hebben ouders van intelligente kinderen vaak hogere verwachtingen. Dit kan averechts werken op het zelfbeeld, wanneer er niet aan de verwachtingen kan worden voldaan.
intelligent nadelen femfem 1

3. Je weet soms niet wat écht "hard werken" is

Dit is een nogal omslachtig gegeven: er zijn onderzoekers die beweren dat zeer intelligente mensen niet leren om echt hard voor iets te werken. Dit komt omdat zij met minder hard werken ook het gewenste resultaat behalen.

4. Mensen vinden jouw intelligentie soms vervelend

Het komt vaak genoeg voor dat mensen die intelligent zijn anderen verbeteren. Dit is in eerste instantie niet irritant, maar wanneer dit vaker gebeurt en wanneer dit ook wordt gedaan in een casual gesprek, dan kan dit als zeer vervelend worden beschouwd. Dus hoe moeilijk het ook is om soms onwaarheden aan te horen, soms is het verstandig om even je mond te houden.

5. Je denkt vaak té veel na

Doordat je slim bent zie je de gevolgen van alles in en blijf je nadenken. Overdenken is vaak onnodig en levert de volgende problemen op: je maakt je te veel zorgen hetgeen stress o plevert.

6. Je weet dat je nooit alles kan weten

Superintelligent zijn houdt in dat je jezelf beseft en tevens begrijpt dat je nooit alles zult weten. Hoe minder intelligent je bent, des te meer je jouw kennis en kunde overschat. Dit komt doordat je dan simpelweg niet weet wat er nog meer is.