vriendin

Eén keer per dag met een vriendin kletsen: dit is wat het met je doet

Love & Life24 mrt , 15:30 doorRomy Nouwen
Iedere dag effe bijpraten met een vriendin? Klinkt als iets dat veel tijd kost én lastig te plannen is. Toch raden wij je aan om er tijd voor te maken, want het kan ontzettend goed zijn voor je. Zeg maar dag tegen alle stress!
vriendin
Bron: Emily in Paris

Kletsen met vriendinnen

Dat kletsen met een vriendin zo nu en dan echt kan zorgen voor opluchting is geen nieuwtje. Als je gewoon even je ei kwijt moet, zijn je vriendinnen hiervoor de aangewezen persoon. Het helpt om een beetje te sparren als je even niet meer zo goed weet wat je moet doen óf het lucht gewoon even op als er iets vervelends gebeurt. Het is dan ook niet gek dat we onze vriendinnen regelmatig even opzoeken om gewoon simpelweg te kletsen met elkaar.
Maar wist je dat er onwijs veel voordelen zitten aan het kletsen met je vriendinnen? Als je dit iedere dag minstens één keer doet en hier de tijd voor neemt, kan je hier al snel veel positieve effecten van ervaren. Maarre: trommel je besties maar vast op! Als je hoort wat het je oplevert, ga je dit sowieso met beide handen aangrijpen. Iedere dag kletsen met je vriendinnen, kan er namelijk voor zorgen dat je veel minder last hebt van stress.

Stress verminderen

Voor veel mensen is stress een serieus probleem. We leven dan ook in een maatschappij waarin we 24/7 aanstaan. Er wordt op de werkvloer veel van ons verwacht, maar ook in ons privé-leven ligt de druk soms hoog. Zo zien we bijvoorbeeld van alles op sociale mediakanalen als Instagram – we zijn regelmatig social media moe – én verwachten mensen in je sociale kring soms veel van je. Dat zorgt af en toe gewoon echt voor veel stress. En zoals je weet is dat niet zo gezond.
Daar komt dan die fijne vriendin bij kijken. Buiten het feit dat het goed is voor je vriendschap om elkaar regelmatig te zien, is het dus ook nog eens goed voor je eigen gemoedstoestand. Iedere dag even bijpraten met je bestie zorgt er namelijk meteen voor dat je minder stress ervaart. Dat komt doordat je meteen na het praten een gevoel van opluchting ervaart. Je bent automatisch minder bezig met alle stress doordat je het een beetje van je af kunt praten. Het kan zelfs een enorme opluchting zijn.
Dat is overigens niet het enige. Wanneer jullie echt openstaan voor elkaars verhalen en goed luisteren, kan dit ook nog eens een echte boost zijn voor je vriendschap. Daarnaast zorgt het ook voor een tevreden gevoel. Dit gevoel neem je weer mee in de nieuwe situaties waarin je terechtkomt.