gossip girl

Lara (25) komt niet over exen heen: "Ik wil ze niet terug, maar kan niet verder"

Love & Life21 jun , 19:00 doorRedactie
Loslaten. De één heeft er meer moeite mee dan de ander. Zeker nadat je een relatie hebt gehad. Iemand is zo'n belangrijk en groot onderdeel van je leven, en opeens moet je het zonder doen. Lara (25) heeft er extreem veel moeite mee en is obsessed met alle drie haar exen. Ze doet haar verhaal online.

Het leven gaat verder

Het leven gaat door. Ook als je hart is gebroken. Het beëindigen van een relatie brengt de nodige complicaties met zich mee. Want jeetje wat is het lastig en raar. Eerst spreek je iemand dagelijks, je deelt lief en leed met elkaar, deelt herinneringen, de lakens en je gevoel, en opeens moet je alleen verder. Iemand verdwijnt - als het goed is - volledig uit je leven. En dat kan even slikken zijn. Lara (25) heeft er zoveel moeite mee dat ze denkt dat het ongezond is. Daarom deelt ze haar verhaal online.
In een interview met Reddit zegt ze: "Ik kan niet over ze heen komen. Ik wil ze ook niet terug, maar ik mis ze toch. Zelfs zo erg dat ik niet op dates ga, ik zit nog teveel met ze in mijn hoofd." Het gaat hier om drie verschillende exen. Met haar eerste partner was ze vier jaar samen, haar tweede relatie duurde vijf jaar en in haar laatste relatie was ze zeker dat ze 'the one' gevonden had. Helaas.

Haar liefde is op

"Ik denk niet dat ik ooit nog echt kan liefhebben na die drie. Ik herbeleef elke dag al mijn herinneringen. Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan hen denk. Ik heb ook voortdurend contact met alle drie – wat waarschijnlijk niet helpt. Ik leef zoveel in het verleden, maar ik weet niet hoe ik ermee moet stoppen en wakker moet worden om mijn leven voort te zetten."

Iedereen worstelt met moeilijke gevoelens nadat een relatie eindigt

Hoewel Lara's situatie extreem lijkt, vertelt Hope Flynn, slaapkamerdokter en oprichter van Luud Health, aan Metro.co.uk dat we allemaal worstelen met dit soort emoties nadat een relatie eindigt. "Het is natuurlijk om de band en routines die je samen deelde te missen", legt Hope uit. "Het einde van een relatie kan je zelfvertrouwen echt schaden en soms maakt dit dat we validatie willen zoeken door te willen dat onze exen ons nog steeds verlangen." Maar Hope voegt eraan toe dat je de relatie waarschijnlijk door een roze bril ziet.
Als het gaat om Lara's situatie, suggereert Hope dat ze misschien 'obsessief' wordt, wat toekomstige kansen op liefde zal beïnvloeden. Ze legt uit: "Als je constant aan het terugdenken bent, kan dit je voortdurende verdriet bezorgen, omdat je uiteindelijk in het verleden leeft. "Dit kan vaak interfereren met nieuwe relaties omdat je ze altijd vergelijkt met je ex en het kan oude gevoelens, emoties en reacties op dingen oproepen."

Tips

De tip van Hope? Even een pas op de plaats. Hoe moeilijk het ook is, maar stop met praten. "Beperk je contact en stel duidelijke grenzen", zegt Hope. "Vermijd het constant benaderen van je ex of het controleren van hun sociale media, want dit kan oude wonden openhalen en emoties oproepen die nog steeds rauw zijn." Even door de zure appel heen bijten. Maar, daar doe je jezelf uiteindelijk een enorm plezier mee.