netflix datenight fem fem

De leukste romantische films op Netflix voor een datenight

Love & Life03 dec 2020, 22:55 doorTess Doorenbos
Datenight op de planning? Super leuk! Maar waarschijnlijk ben jij best wel toe aan wat nieuwe inspiratie, logisch. Pak de popcorn er maar bij, maak een lekker drankje en ga heerlijk genieten van een romantische film. Wat kaarsjes aan misschien? Probeer er gewoon iets leuks van te maken. Met deze filmtips komt het in ieder geval goed! Here u go . Lees je mee?

Hitch

In deze hilarische romcom speelt Will Smith een professionele 'date doctor', die iedereen kan helpen met daten. Hij garandeert hierbij succes, en dat lukt ook zeker bij vele cliënten. Totdat hij zelf tot over zijn oren verliefd wordt op Sara... die zich niet zo snel laat strikken. Zij is de vrouw van zijn dromen, en hierdoor komt hij in de moeilijkheden en gedraagt hij zich als een kluns. Maar tegelijkertijd wil hij niet ontmaskerd worden door Sara.

The Notebook

Als je het hebt over romantische comedies mag deze niet in het lijstje ontbreken, Duh . Heerlijk wegzwijmelen bij deze klassieker. Een van de meest romantische films van deze eeuw. De verboden liefde tussen Allie (Rachel McAdams) en Noah (Ryan Gosling) laat je keer op keer wegzwijmelen. Perfect voor een romantische avond met je lover .

The lucky one

Hoor en zie ik daar Zac Efron? You've got my attention... Onze Zac speelt de rol van een Amerikaanse marinier en vindt een foto van een vrouw op het moment dat er een bom dropt waar hij net stond. Achterop de foto staat ''Keep safe''. De marinier ziet dit als zijn geluksbrenger en gaat opzoek naar de vrouw. Zal hij haar vinden of niet?

The Best of Me

Nog zo'n fijne film. Dawson (James Marsden) en Amanda (Michelle Monaghan) waren lovers op de middelbare school, dit was voor hen een prachtige periode uit hun leven. Per toeval ontmoeten zij elkaar 21 jaar later weer. Dawson verklaart opnieuw zijn liefde aan haar, maar ze wijst hem af omdat ze intussen getrouwd is en een kind heeft. Later besluit Amanda toch haar man te verlaten. Hoe zal dit verhaal aflopen?

Holiday in the wild

Deze film is vrij nieuw, maar hoort zeker thuis in dit rijtje. Kate (Kristin Davis) - Yep, die van Sex and the City- gaat in deze film in haar eentje op tweede huwelijksreis naar Afrika, nadat haar man haar plotseling heeft verlaten. Zij is dierenarts van beroep en gaat werken in een opvangcentrum voor olifanten. Hier komt zij Derek tegen. Is er alweer plek voor romantiek in het leven van Kate? Who knows...?

How To Lose a Guy In 10 Days

Nog zo'n klassiekertje die absoluut niet mag ontbreken in dit lijstje. Deze hilarische film vertelt het verhaal van Andie (Kate Hudson) zij werkt bij het trendy tijdschrift Composure. Voor dit tijdschrift begint zij een rubriek: ''How to....Nu heeft ze de volgende challenge bedacht: ''How to lose a guy in 10 days''. Zij komt Benjamin (Matthew McConaughey) tegen en vindt hem het juiste slachtoffer. Maar reclame man Ben heeft tevens een 'weddenschap' met zijn baas, hij moet een vrouw juist binnen 10 dagen verliefd op hem laten worden. Je raad het al, dit levert heel veel grappige momenten op.

Eat Pray Love

Deze topper kan ook niet ontbreken. Liz (Julia Roberts) besluit haar leven om te gooien na haar scheiding. Ze gaat een wereldreis maken waarin ze op zoek gaat naar lekker eten, spiritualiteit en ware liefde.

Love, Guaranteed

De oprechte, hardwerkende advocate Susan (Rachael Leigh Cook) heeft te veel zaken aangenomen. Om haar kleine advocatenkantoor te redden, neemt Susan met tegenzin een goedbetaalde, spraakmakende zaak aan. Nick (Damon Wayans Jr), een charmante nieuwe cliënt, wil een datingssite aanklagen. Maar Susan en Nick bevinden zich al snel midden in een mediastorm en naarmate de zaak vordert, nemen ook hun gevoelens voor elkaar toe. Oelala.

Notting Hill

Yes! Deze heerlijke film staat ook op Netflix! Anna Scott (Julia Roberts) is de beroemdste en meest begeerde filmster ter wereld. Haar foto prijkt op elk tijdschrift en de roddelpers volgt haar op de voet. William Thacker (Hugh Grant) is de eigenaar van een slechtlopende reisboeken winkel in Notting Hill. Hij leidt een rustig leventje, weliswaar met een knotsgekke medebewoner, Spike. Sinds de scheiding van zijn vrouw staat zijn liefdesleven op een laag pitje. Beiden missen ze iets – of iemand – in hun leven. Als Anna's en Williams paden elkaar onverwacht kruisen, is romantiek wel het laatste waaraan ze denken. Of toch wel? Want in Notting Hill is de liefde onvoorspelbaar.....

No Strings attached

Adam (Aston Kutcher) en Emma (Natalie Portman) spreken na wat ontmoetingen af geen relatie te hebben, maar wel regelmatig de liefde te bedrijven zonder verplichtingen over en weer (no strings attached). Maar ja wij hadden dit ook kunnen voorspellen, ze gaan steeds meer voor elkaar voelen. Dat was niet wat ze hadden afgesproken, en daarom lassen ze een rustperiode in waarin ze allebei ten minste met één ander naar bed moeten gaan. Op dat moment bedenkt Emma, (die totaal niet van vaste dingen houdt en al helemaal niet van relaties en romantische) dat ze Adam toch wel heel leuk vindt. Ze begrijpt opeens dat ze van Adam houdt en gaat naar hem toe. You go girl !