zwanger 1

Monique (32): "Tijdens mijn zwangerschap verliet hij me voor mijn vriendin"

Love & Life03 jul , 20:00 doorKathy
De zwangerschap hoort een superspeciale tijd te zijn. Niet alleen voor jou als zwangere vrouw, maar ook voor jullie samen als stel. Voor Monique viel dat perfecte plaatje abrupt in duigen toen haar partner haar onverwachts verliet voor haar beste vriendin. Ze deelt haar verhaal met de FEM FEM-redactie.

Als in een droom

Monique en haar partner waren al zes jaar samen. Ze hadden altijd gedroomd van een gezin en toen Monique eindelijk zwanger werd, was het alsof hun leven compleet was. "We waren echt dolgelukkig", herinnert Monique zich. "We hadden net ons eerste huis gekocht en waren bezig met de babykamer. Alles voelde zo goed. We gaven veel aandacht aan elkaar en alles verliep eigenlijk heel soepel."

Steeds afstandelijker

Toch begon Monique na drie maanden in haar zwangerschap vreemde signalen op te merken. Haar partner was altijd zorgzaam en attent geweest, maar leek nu steeds iets afstandelijker te doen. "Hij kwam steeds later thuis van zijn werk en leek constant afgeleid. Als ik ernaar vroeg, wuifde hij mijn zorgen weg", vertelt ze. Niks waar ik me zorgen over hoefde te maken zei hij dan.

Verward, verdrietig en boos tegelijk

Op een avond zou Monique met vriendinnen afspreken, maar besloot op het laatste moment toch gewoon naar huis te gaan. Ze was moe en had zin om op de bank te liggen. "Ik kan het bijna niet navertellen, het was zo'n grote shock. Ik kwam namelijk thuis en mijn vriend lag op de bank, innig knuffelend met een vriendin van mij. Ik was verward, verbaasd, verdrietig en boos tegelijk. Mijn wereld stortte in."

Dubbele klap

Monique had het totaal niet zien aankomen, wat de situatie nog een stuk pijnlijker maakte. "Die vriendin en ik kenden elkaar al sinds de middelbare school. Ik heb zoveel met haar gedeeld. Dat zij degene was met wie mijn partner vreemdging, was een dubbele klap in mijn gezicht." Ze verbrak het contact met zowel haar partner als haar vriendin.

Een betere plek

Met de steun van haar familie en vrienden vond Monique de kracht om door te gaan. "Het was allesbehalve makkelijk, maar ik besefte me ook dat ik iemand was zonder hen." Ze vond een nieuwe woning en begon haar leven opnieuw in te richten. "Ik heb geleerd dat ik sterker ben dan ik dacht. En hoewel het pijn deed, ben ik nu op een betere plek."
Om Monique haar privacy te waarborgen zijn er in dit artikel fictieve namen gebruikt.