eten vertellen ander moet sporten

Zo vertel je je partner subtiel dat hij of zij moet afvallen en sporten

Love & Life02 sep 2023, 14:45 doorRomy Nouwen
Als je al een langere tijd een relatie hebt, heb je waarschijnlijk wel gemerkt dat uiterlijk verandert. Gaandeweg de jaren worden jullie ouder en gaan jullie er anders uitzien. Het kan zijn dat je partner de afgelopen tijd wat extra kilo's met zich meedraagt en dat het jou nu begint op te vallen. Het liefst wil je hem daarbij helpen door eerlijk te zijn over dat hij moet afvallen en sporten. Maarre, hoe pak je dit subtiel aan?
eten vertellen ander moet sporten

Zo vertel je subtiel dat je partner moet afvallen en sporten

Wanneer je dit graag wil vertellen aan je partner, komt dat sowieso altijd uit een goed hart. Maarre, toch is het lastig om dit over te brengen. Gesprekken over gewicht kunnen namelijk ook verkeerd vallen en dat wil je liever niet. Je bent immers happy met je partner en wil het liefst met hem of haar samen blijven. Het kan dan ook eng zijn om dit onderwerp ter sprake te brengen. Toch hoeft het echt heus niet meteen uit te lopen op een ramp als je het goed aanpakt. Wij zetten een aantal tips voor je op een rijtje.

1. Achterhaal de oorzaak

Voordat je het bekend maakt aan je partner, is het verstandig om eerst de oorzaak te achterhalen. Misschien heeft het wel met jullie relatie te maken? Dan is het nog belangrijker dat je dit goed aanpak, want misschien is de oplossing wel dat jullie aan je relatie moeten werken. Ligt de oorzaak ergens anders? Dan kun je het best subtiel aangeven.

2. Wees je bewust van je eigen aandeel

Grote kans dat niet alleen jouw partner een aantal kilo's in aangekomen tijdens jullie relatie. Ze zeggen niet voor niets dat het getal op de weegschaal toeneemt wanneer je een goede relatie hebt. Door op te brengen dat er voor jullie beide werk aan de winkel is, kan het al een stuk minder heftig overkomen. Daarnaast kun je zelf ook het voortouw nemen in deze situatie. Probeer je partner te motiveren door samen te gaan sporten óf kook de gezonde maaltijden in plaats van de ongezonde.

3. Kies het juiste moment

Niets is zo onhandig als het vertellen van dit soort dingen op een verkeerd moment. Probeer dus echt even aan te voelen hoe je partner in zijn vel zit. Als hij bijvoorbeeld niet zo goed geslapen heeft of een minder leuke dag op zijn werk heeft gehad, is het niet de juiste timing.