Phubbing: een serieus probleem waar veel relaties door verpest worden

Love & Life21 feb 2023, 16:19 doorAdmin
Social media is natuurlijk al jaren niet meer weg te denken in ons dagelijks leven. We kunnen dan ook zeker niet ontkennen dat dit ons leven voorgoed veranderd heeft. Het zal je dan ook vast niet verbazen dat social media ook enig effect heeft op je relatie. Denk aan phubbing, een groot probleem wat een negatief effect kan hebben op veel relaties.
phubbing

Social media

Al jarenlang kunnen we social media niet meer wegdenken uit onze levens. Even snel een story plaatsen van je lekkere eten, of aan je Instagram-volgers laten weten dat je op vakantie bent: we maken ons er allemaal schuldig aan. Daarbij kunnen we natuurlijk ook niet ontkennen dat het onwijs vermakelijk is om een uur – of drie – door onze TikTok-feeds te scrollen. Maar social media heeft ook negatieve kanten. Heb je ooit gehoord van het fenomeen 'phubbing'?

Phubbing

Phubbing is in veel relaties een groot probleem. En ook jij maakt je er waarschijnlijk – onbewust – schuldig aan. Je kent het vast wel: je bent met je partner, wanneer je een appje van je vriendin krijgt. In eerste instantie negeer je het, maar na een tijdje word je toch nieuwsgierig naar wat er aan de hand is. Je pakt je telefoon erbij en reageert op haar appjes. Doe jij dit ook wel eens? Dan hebben we vervelend nieuws: ook jij maakt je schuldig aan phubbing.

Contact met je partner

Het lijkt iets onschuldigs, maar toch maakt dit fenomeen meer relaties kapot dan je zou denken. Doordat je je telefoon erbij pakt, verbreek je het contact met je partner. Al is het maar voor een paar seconden, dit kan een grote, negatieve impact hebben op je relatie. Het is zelfs zo serieus, dat de Cambridge Dictionary het woord officieel heeft aangenomen.

Telefoon wegleggen

Gelukkig kan dit probleem een onwijs simpele oplossing hebben. Leg je telefoon gewoon even weg! Laten we eerlijk zijn, het is sowieso niet erg netjes om tijdens een date constant op je telefoon te zitten. Houd je telefoon daarom gewoon in je tas. Als het goed is, is je partner leuk genoeg om je telefoon wel een paar uurtjes te kunnen laten liggen!