ruzie met je partner

Ruzie met je partner? Dit moet je absoluut niet doen

Love & Life15 jun , 19:30 doorRomy Nouwen
Ruzie met je partner? Ook dat hoort er helemaal bij in een relatie. Maar hoe ga je daar eigenlijk mee om? Het laatste wat je wil is een break-up door een suffe ruzie. Wil jij dat het gegarandeerd weer goed komt? Dan moet je dit ábsoluut niet doen.

Ruzie hoort erbij

In iedere relatie komt het wel eens voor: ruzie. Leuk is het natuurlijk niet, maar het hoort er wel een beetje bij. Het zou zelfs een beetje gek zijn als je nooit ruzie – of een meningsverschil – hebt met je partner. Dat zou namelijk betekenen dat jullie altijd op je tenen lopen óf het altijd met elkaar eens zijn. Enne, vooral dat laatste is een beetje gek.
Je hoeft je dan ook zeker geen zorgen te maken als je zo nu en dan ruzie hebt. Daar leren jullie uiteindelijk ook weer van, want het dwingt jullie wel even om weer goed met elkaar te kletsen over wat jullie voelen. Zodra het heftige vormen aanneemt en jullie constant aan het ruziën zijn (over hetzelfde onderwerp) is het natuurlijk een ander verhaal. Ook dan is het belangrijk dat jullie eens met elkaar gaan praten om erachter te komen wat er aan de hand is en hoe het opgelost kan worden.

Dit moet je absoluut niet doen tijdens een ruzie

Mocht je dan toch in een ruzie belanden, is het belangrijk dat je daar een beetje goed mee omgaat. Je wil immers niet dat jullie ruzie compleet uit de hand loopt, en dat het leidt tot nog ergere situaties. Toch hebben we vaak de neiging om, tijdens een ruzie, veel met onszelf bezig te zijn. Je bent boos en die emotie wint het op dat moment van alle andere gevoelens en gedachten die opspelen. Daardoor ben je geneigd om constant aan jezelf te blijven denken én om misschien oude koeien uit de sloot te halen die jou nog steeds dwars zitten. Dat is dus juist wat je níet moet doen. Je kunt beter eerst uitpraten waar je het over hebt én daarvoor je eigen boosheid even opzij zetten. Dan zorg je ervoor dat een ruzie niet uit de hand loopt. 

Zo ga je om met ruzie

Maar wat doe je dan wel als je in een ruzie beland? Sowieso raden experts aan om deze simpele vraag te stellen, maar je kunt meer doen dan dat. Eigenlijk is het misschien wel het belangrijkst dat jullie beide open staan voor wat de ander te zeggen heeft. En, het is belangrijk dat jullie ook daadwerkelijk gaan praten. Door beide te zeggen wat je dwars zit, kunnen jullie er namelijk rekening mee houden in de toekomst. Je weet van elkaar wat er anders moet en kunt dit samen aanpakken om de situatie te verbeteren. Dus dames, communiceren en openstellen voor elkaar. Zo gemakkelijk kan het zijn.