affaire stiekem collega

Shocking story: 'Ik deed het met mijn collega en niemand weet het'

Love & Life25 apr 2023, 20:15 doorRoos Hooijer
Elke dag samen op kantoor doorbrengen – inclusief serieuze calls en vergaderingen in real life – terwijl je de lakens met elkaar hebt gedeeld. En nog erger: niemand weet ervan. De 27-jarige Saskia deed het na een personeelsuitje met haar collega. "Alleen wij weten wat er gebeurd is, maar ik kan het niet langer voor me houden. Een aantal weken geleden deed ik het met mijn collega, maar niemand weet ervan."
affaire stiekem collega

Drankjes in de kroeg

"We hadden een bedrijfsuitje, zoals we dat wel vaker hebben. Ik werk nog niet zo heel lang bij het bedrijf, maar ik heb al wel een aantal uitjes meegemaakt. Na het werk gingen we gezellig bowlen en belandden we uiteindelijk in de kroeg. We namen het er goed van, het was tenslotte vrijdagavond! Als ik wat drankjes gedronken heb, dan ga ik vaak flirten en worden alle mannen ineens een stuk knapper."
"Maar Gijs werd ineens ook een heel stuk knapper. Gijs is mijn collega, eigenlijk de knapste collega van het stel. Het is niet dat ik een crush op hem heb, maar hij is gewoon aantrekkelijk."

'Er hangt een spanning'

"In de kroeg staan we heel dicht naast elkaar en hij raakt me soms wel aan, waarschijnlijk per ongeluk. We praatten wat en ik merk ineens dat er meer tussen ons is dan alleen een leuk gesprek, er hangt een spanning. We keken elkaar constant net iets dieper in de ogen aan dan normaal en eigenlijk beviel me dat wel."
"Aan het einde van de avond stonden we buiten met nog wat collega’s om afscheid te nemen. Ik wilde geen afscheid nemen van Gijs. Ik zou eigenlijk bij een vriendin slapen, maar dat kon me eigenlijk de pot op. Voordat ik het wist, zat ik bij Gijs achterop de fiets, zonder dat ook maar iemand het door had. Het was een hele gezellige avond, een fantastische avond eigenlijk."

Spijt in de ochtend

"Maar dan breekt de volgende ochtend aan, een kater van hier tot ginder en ontzettend veel spijt. Of ja, spijt is misschien een heel groot woord, ik had het misschien beter niet kunnen doen. Hij stapte onder de douche en ik ging naar huis. Op zaterdagochtend, uitgelopen make-up, op hoge hakken en een kort rokje, de typische walk of shame ."
"Ik was zo zenuwachtig voor die maandagochtend. Ineens zou ik hem heel anders gaan zien. Niet meer de leuke, spontane collega, maar eentje die me zonder kleren heeft gezien. Wat gebeurde er maandag? Hij doet alsof er niks aan de hand is, niks. Hij zegt goedemorgen en gaat op zijn plek zitten, alsof die avond vol passie en vuurwerk nooit heeft plaatsgevonden. Ik weet heel eerlijk gezegd niet hoe ik me erbij voel, vond hij het niet zo fantastisch als dat ik dat vond?"