fem fem 68

Science says: aan dit signaal merk je dat iemand een hoogtepunt faket

Love & Life19 nov 2023, 20:15 doorAurora Ferrari
Trillende beentjes, gekreun of geschreeuw en een hoop ondeugende blikken: je (bed)partner heeft een hoogtepunt, of eh... toch niet? Zo'n zes op de tien vrouwen doet weleens alsof en ook één derde van de mannen faket het. Nu kun je gemakkelijk herkennen of iemand het faket of niet, aan de hand van de volgende signalen.
fem fem 68

Hoogtepunt faken

Je hoogtepunt faken: hebben we allemaal wel eens gedaan, nietwaar? Al helemaal de vrouwen zouden zich hierin aangesproken moeten voelen. Mannen denken vaak dat ze het merken wanneer hun vrouwtje faket, maar niets is minder waar. "Mannen die zeggen dat hun partner nog nooit heeft gefaket, hebben het hoogstwaarschijnlijk al eens meegemaakt", grapt klinisch seksuologe en relatietherapeute Chloé De Bie. "Een fake hoogtepunt kan je onmogelijk herkennen", onthult ze. Bijna 70 procent van de vrouwen faket het, misschien is het daarom zo moeilijk om het te herkennen? We zijn inmiddels pro's geworden!
Maar ook mannen kunnen er wel wat van. Wacht, wat? Voor een vrouw is het makkelijk: je gooit je haar los, bijt op je lip, kreunt in alle mogelijke talen die er zijn én je bent klaar. Maar een man, die kan toch niet tot zijn hoogtepunt komen zonder eh... lozing? Blijkbaar wel! Sterker nog: uit onderzoek van de universiteit van Kansas blijkt dat 1 op de 3 mannen wel eens een hoogtepunt faket. Trust issues incoming.

Science says

Nu is dit gelukkig wel te herkennen, als we de Zweedse Universiteit van Lund mogen geloven. Volgens hen is er tóch een manier om te weten of je (bed)partner zijn of haar hoogtepunt faket. Het heeft maar liefst 34 uur audio met heel wat gezucht, gekreun en zelfs gepraat gekost, maar het antwoord is er. Wat blijkt? "Als een vrouw heel hard en veel roept, en lange lettergrepen uitkraamt, is dat het teken dat ze faket", schrijven de psychologen in het onderzoek. "Wanneer de toonhoogte van de stem varieert en er onverwachte geluidjes uitfloepen, is het genot wél oprecht". Enne, dit geldt ook voor de mannen .
"Mensen maken in de realiteit zelden harde en luide extatische geluiden bij een hoogtepunt. Ook praten wordt bij een écht hoogtepunt bijna niet gedaan”, klinkt het in het onderzoek. In de werkelijkheid beginnen vrouwen meestal iets eerder zacht te kreunen tijdens een bedavontuurtje. Mannen maken vooral net voor hun hoogtepunt voor het eerst iets van geluid. Zo’n 15 seconden voor het hoogtepunt zijn ze meestal op hun luidst. Daarna zijn zowel mannen als vrouwen een tiental seconden stil.

Waarom faken?

Faken: we hebben het allemaal wel eens gedaan, maar waarom? "Iemand laten komen werkt als een egoboost. In onze prestatiegerichte maatschappij beschouwen we dat als een bewijs van ons kunnen", legt seksuologe Chloé De Bie. "Vrouwen doen het om hun partner een goed gevoel te geven." Een andere reden waarom we faken, is omdat we er gewoon simpelweg klaar mee zijn. Tja, we kunnen beter allemaal eerlijk zijn.