fem fem 2024 03 17t201918595

Stress jij wanneer je partner uitgaat? Dit kan je doen

Love & Life07 apr , 18:00 doorAurora Ferrari
Het is een scenario wat velen van ons maar al te goed kennen: je partner is van plan om een avondje uit te gaan met vrienden. En hoewel je blij bent dat je liefje plezier gaat hebben, voel je je toch een beetje bezorgd en gestrest. Deze gevoelens zijn heel normaal, maar het is belangrijk om deze gevoelens onder controle te houden. Je wil dat deze bezorgdheid - en jaloezie - gezond blijft, en je niet begint te overweldigen.
fem fem 2024 03 17t201918595
Bron: Euphoria

Stressen wanneer je partner uitgaat zonder jou

Het kan weleens voorkomen dat je partner een avondje op pad gaat met vrienden. Terwijl je natuurlijk de ander z'n vrijheid gunt, kan het soms moeilijk zijn om deze nare gevoelens te beheersen. Of het nu gaat om veiligheid, jaloezie of het gevoel van eenzaamheid: deze emoties kunnen snel opkomen wanneer je thuis achterblijft en je lover een avondje uit is zónder jou.
Hierbij komt vertrouwen kijken, een belangrijk onderdeel in elke relatie. Alleen soms is dat toch net even lastiger. De kunst is om een balans te vinden tussen het respecteren van de behoeften van de ander, en het uiten van je eigen gevoelens. Geen paniek, wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

1. Zoek uit wat de reden is van jouw bezorgdheid

Het klinkt heel logisch en dat is het ook: probeer achter de reden te komen, waarom jij zo in paniek raakt. Is dat omdat jij je partner niet vertrouwt? Of is dat om een andere reden? Vertrouw je bijvoorbeeld de vrienden niet, omdat je het idee hebt dat ze een slechte invloed zijn? Of is zoiets in een vorige relatie fout gegaan, waardoor je nu bang bent dat het met je huidige partner ook gebeurt? Voordat je stappen kan ondernemen, is het belangrijk om een antwoord te vinden op deze vraag.

2. Communiceer met je partner

Wanneer je dit weet, is het praten met je partner de volgende stap. We begrijpen dat het moeilijk is, maar het is je partner. Wanneer er iets aan de hand is, moeten jullie het naar elkaar uit kunnen spreken. Maar, hierbij is het dus wel écht belangrijk dat je weet waar je het over hebt. Wees eerlijk naar de ander.
Stel je kwetsbaar op en laat zien dat je hier echt mee zit. Maak hierin duidelijk dat jij je partner niet wil beperken en hem gewoon uit wil laten gaan, maar dat je wel verandering wil zien. En dan niet alleen in je partner, maar ook in jezelf. Geef aan dat jullie hier dus beide aan moeten werken.

3. Bouw vertrouwen op

Tot slot: vertrouwen is de sleutel tot alles. Vertrouw jij je partner niet, dan is het foute boel. Je moet je liefje tenslotte bijna blind kunnen vertrouwen. Waar is jullie relatie anders op gebaseerd? En, zonder vertrouwen, kun je dan überhaupt een oog dicht doen wanneer jullie niet bij elkaar zijn? Bouw daarom vertrouwen op. Lukt dat niet? Dan is het misschien eens tijd om na te denken of je hier nog mee door wil gaan.