verliefd op twee personen

Asking for a friend: kan je verliefd zijn op twee personen?

Love & Life18 jun , 19:31 doorRoos Stevens
Je kent vast wel de love triangles uit series die zorgen voor een extra dramatisch effect. En hoewel je zal denken dat dit alleen maar in series gebeurt om het plot wat spannender te maken, zijn er ook mensen in real life die gevoelens hebben voor meerdere personen tegelijkertijd. Maar kun je wel verliefd zijn op twee personen tegelijkertijd? Wij zochten het voor je uit.

Verliefd op twee personen tegelijk

Kan je nu verliefd zijn op twee personen tegelijk? Dat is nog eens een goeie vraag. Het kan zo zijn dat je een relatie hebt met iemand, maar toch ook iets begint te voelen voor een ander. Is this real life or is this just a fantasy? En betekent dat gelijk dat je niet meer van je partner houdt waar je een relatie mee hebt?
Volgens relatie-experts Susan Winter is het zeker mogelijk om verliefd te zijn op twee personen tegelijkertijd. Toch is de manier waarop je die persoon liefhebt anders. Ieder mens is anders en als het om de liefde gaat is er geen one size fits all. Het kan zo zijn dat jij iets in je relatie mist en dat je daarom die gevoelens bij een andere persoon gaat zoeken. Bedenk dus goed voor jezelf of jullie wel bij elkaar passen in de huidige relatie. Die gevoelens kun je ook nog hebben voor een ex. Dit is wel echt een ander verhaal.

Verleden tijd

Wanneer je een nieuwe relatie hebt, hoef je je niet schuldig te voelen als je af en toe nog aan je ex denkt. Jullie hebben tenslotte een verleden samen en hij of zij was een groot deel van jouw leven. Je kan dan ook echt nog gevoelens voor je ex hebben, doordat jij de herinneringen mist bij een persoon.

Gevoelens vs houden van

Nu is er wel duidelijk een verschil tussen gevoelens hebben voor iemand en van iemand houden. Hoewel gevoelens nog vrij onschuldig kunnen zijn, is houden van een stukje serieuzer. Toch houden veel mensen nog wel van hun ex... De grote vraag blijft: hou je alleen nog van je ex of hoop je stiekem dat jullie weer bij elkaar komen? Bedenk daarom goed voordat je een nieuwe relatie begint of jij er wel klaar voor bent. Een rebound is nooit een goed idee.