verwachtingen eerste date man

10 verwachtingen van de eerste date van mannen

Love & Life20 jun , 9:10 doorRedactie
Eerste dates kunnen ongelofelijk spannend zijn. Vaak weet je niet wat je kan verwachten, maar het hoeft allemaal niet zo spannend te zijn. Wij hebben 10 verwachtingen van de eerste date van mannen op een rijtje gezet. Zo makkelijk is het.

1. Hij wilt je leren kennen

Het is nogal van zelfsprekend, maar hij wilt je graag leren kennen. En niet alleen alles wat je hebt bereikt in je leven, maar echt wie jíj bent. Wees dan ook open en vertel dingen die er toe doen. Weet je snel genoeg of jullie klikken.

2. Een vlotte babbel

Niets ongemakkelijker dan lange stiltes op een eerste date. Een man verwacht dan ook een vlotte babbel om dit te voorkomen. Zorg er wel voor dat je niet alleen maar over jezelf praat. Wees open en vooral jezelf, maar stel ook vragen aan de ander.

3. Verzorgd uiterlijk

Mannen verwachten dat je je uiterste best gaat doen voor de eerste date. Sommige mannen houden van schattige jurkjes met hoge hakken andere houden meer van casual. Draag vooral waar jij je comfortabel bij voelt, maar zorg er in ieder geval wel voor dat je er verzorgd uit ziet! Nog een tip: draag parfum, dat vinden mannen heel aantrekkelijk.

4. Uitdaging

Zorg voor een beetje spanning op de eerste date. Mannen vinden het leuk om geteased te worden en vinden het dan ook leuk om jou te plagen.

5. Manieren

Mannen vinden manieren tijdens een date erg belangrijk, en dan vooral tafelmanieren. Eet met je mond dicht, ellebogen van tafel, en misschien wel de belangrijkste; zit niet op je telefoon. Niet alleen komt het heel ongeïnteresseerd over, het is ook nog eens heel onbeleefd. Eerlijk is eerlijk, jij zou het ook niet leuk vinden.

6. Initiatief

Neem initiatief, en dan niet alleen met het stellen van vragen maar ook met het voorstellen van dingen. Mannen vinden vrouwen die de leiding nemen niet alleen heel aantrekkelijk, maar je komt ook nog eens heel zelfverzekerd over. Stel bijvoorbeeld een restaurant voor om te eten.

7. Het woord 'ex' mag niet voorbij komen

Een echte no go tijdens een eerste is het woordje 'ex'. Zorg dat je het ten aller tijde vermijdt, meer een gespreks onderwerp voor wanneer jullie elkaar al langer denken.

8. Splitten

Een man vindt het leuk om te betalen en om een vrouw te verwennen, maar ze verwachten wel dat je het voorstelt om te betalen. Het is ten slotte 2021. Desnoods zeg je: "ik betaal de volgende keer". Heb je meteen laten weten dat er een volgende keer komt.

9. Een zoen

Laten we eerlijk zijn, mannen hopen natuurlijk op een zoen eind van de avond, en stiekem misschien wel meer..

10. Een tweede date?

Mocht de avond soepel verlopen schroom dan niet en stel een tweede date voor! Zoals we eerder hebben verteld vinden mannen het hartstikke leuk als je initiatief neemt. Niet de tijd om hard-to-get te spelen dus.