Vrouwen hebben afknappers bij mannen, maar andersom hebben mannen natuurlijk ook afknappers bij vrouwen. Vooral tijdens het daten kan een man grote irritatie punten ervaren, waardoor hij snel afknapt op jou. Dat willen we natuurlijk het liefste voorkomen. Wij gingen daarom op zoek naar de grootste afknappers tijdens het daten volgens mannen.

afknappers tijdens het daten
Film: Fifty shades of Grey

De grootste afknappers tijdens het daten

Een eerste indruk is voor een man erg belangrijk. Dan hebben we het niet alleen over die glimlach en sprekende ogen die zijn aandacht meteen kunnen trekken, maar ook over andere dingen. Het kan voorkomen dat een man eerst mega geïnteresseerd is in jou, maar daarna al snel meer op de achtergrond verdwijnt en zich terugtrekt. Dat heeft dan alles te maken met dingen die hij minder aantrekkelijk vindt. Dit zijn de grootste afknappers tijdens het daten.

#1 Narcisme

Het is uiteraard goed om trots te zijn op wat je behaald hebt én wie je bent. Het moet alleen niet uit de hand lopen. Dat betekent dat je niet alleen over jezelf moet praten, maar ook hem de ruimte moet geven om over zichzelf te praten. Je staat niet in het middelpunt van de aandacht!

#2 Dominant zijn

Een eigen mening hebben is prima, maar sla niet door. Mannen vinden het niet fijn als jij voor hem bepaalt en hem controleert. Hij heeft ook een eigen mening en hij vindt het belangrijk om hiervoor de ruimte te krijgen.

#3 Niet heel geïnteresseerd

Als jij tijdens een date alleen vragen stelt welke je met ja of nee kunt beantwoorden óf je stelt helemaal geen vragen vindt hij dit een afknapper. Er ontstaan dan ongemakkelijke stiltes of het lijkt een soort interview vanuit hem. Toon dus genoeg interesse en denk van te voren goed na over vragen die je kunt stellen.

#4 Slechte sociale manieren

Een man vindt het een grote afknapper als jij geen goede sociale manieren hebt. Daarmee bedoelen we bijvoorbeeld dat je te laat komt en niets meldt, vergeet te antwoorden als hij je op een date vraagt óf dat je hem minuten laat wachten als je iemand anders tegenkomt en daar een praatje mee maakt.

#5 Te perfectionistisch

Mannen houden er niet van als je constant kritisch bent op jezelf en daardoor jezelf naar beneden haalt. Ze willen uiteraard af en toe best een peptalk geven als jij even wat minder in je vel zit, maar op dagelijkse basis vinden ze dit helemaal niet chill. Ze zijn toch immers geen psycholoog? Wees dus een beetje lief voor jezelf als je graag die leuke man aan de haak wil slaan.

#6 Als je vaak afgeleid bent

Tijdens een date natuurlijk. Hij wil graag dat jullie aandacht hebben voor elkaar en niet dat jij steeds afgeleid bent, met anderen bezig bent of te veel op je telefoon kijkt.

#7 Te snel serieus zijn

Daten kost tijd dus er gaan vaak meerdere dates overheen voordat het echt serieus begint te worden. Een man vindt het dan ook niet fijn als jij na de eerste date meteen andere verwachtingen hebt. Ga dus niet uren bellen en maak het niet meteen Facebook-official, want zo jaag je hem alleen maar weg.

Lees ook: Deze 5 signalen wijzen erop dat je een moeilijke vrouw bent om mee te daten