Eerder dachten we dat er niets ergers was dan geghosted worden, maar deze nieuwe datingtrend heeft ons misschien wel van gedachten doen veranderen. Ghosting is wanneer iemand met wie je aan het daten bent of met wie je 'praat' uit het niets verdwijnt uit je leven. Dat klinkt al als een nachtmerrie, maar dan heb je nog geen kennis gemaakt met zombieing.
Allereerst, is het belangrijk dat je weet wat ghosten inhoudt, om te begrijpen wat zombieing betekent. Jouw situationship kan op één of een andere dag uit je leven verdwijnen. Deze persoon bericht je niet meer, belt je niet meer én lijkt gewoon van de aardbodem verdwenen te zijn. Wat blijkt? Je situationship heeft je geghost. Een online term die je inmiddels al wel moet kennen anno 2023 (helaas). Niets lijkt vervelender dan dat, maar een nieuwe datingtrend bewijst weer het tegendeel: zombieing.
Zombieing is wanneer je situationship die je heeft geghost, ineens weer met je gaat praten. Yup, en dat ook zonder enige vorm van uitleg of verontschuldiging. En dat kan zeer extreme vormen aannemen: twee weken ligt wellicht meer voor de hand, maar een jaar na dato komt ook voor. Je kan ineens een random berichtje van deze persoon krijgen, maar het kan ook op andere manieren gebeuren zoals bijvoorbeeld door jou een willekeurig cadeautje op te sturen of onaangekondigd te bellen. Kom je hem/haar toevallig tegen in de supermarkt bij jullie in de stad. Sorry voor de teleurstelling (or not) , maar dat is geen zombieing. Dat is gewoon pure toeval!
De redenen waarom mensen iemand zombieën, kunnen talloos zijn. De meest voorkomende? Verveling. In dit soort gevallen krijgt de zombie blijkbaar niet genoeg aandacht van andere potentiële liefdeskandidaten en keert dus uiteindelijk bij jou terug.
Een andere reden kan zijn, dat 'ie het uit onzekerheid doet. Het kan namelijk zo zijn dat je situationship zó onzeker is en graag wil weten of je echt om hem of haar geeft. In dat geval, kan ghosten een manier zijn om te checken of jij nog aan je date denkt door bijvoorbeeld een radiostilte in te lassen en af te wachten of jij degene bent die als eerste een berichtje stuurt. Is dat niet het geval, kan je date dus na langere tijd alsnog van zich laten horen, wat leidt tot zombieing.
Uiteindelijk kan dit uiteraard voor ongezonde verwarring zorgen en kan het zijn dat jij gewoon aan jezelf gaat twijfelen. Was je dan niet genoeg of heb je misschien iets verkeerds gezegd? Al deze dingen zijn niet van toepassing. De persoon die jou heeft gezombieëd, is de enige die onzeker is in dit verhaal. Echter, we kunnen ons voorstellen dat het makkelijker is gezegd dan gedaan. Daarom hebben wij een date tips voor je onder elkaar gezet, zodat je goed en zelfverzekerd kan omgaan met een zombie.
Negeer deze persoon. Val niet voor de lieve woorden die hij of zij tegen je zegt. Bedenk dat het zo weer kan gebeuren en dat jouw hart dan weer is gebroken.
Verwijder de zombie ook uit je leven. Zorg ervoor dat je hem of haar op alle sociale media accounts blokkeert en ook op je telefoon. Het doel is dat de zombie op geen één andere manier in contact met je kan komen, dan bij je thuis langs te komen.
Mocht je toch willen reageren op deze persoon en de zombie een tweede kans geven? Communiceer dan duidelijk over de ghosting uit het verleden en eventuele zorgen. Stel dus je grenzen.
Maar de allerbelangrijkste tip is, vertrouw op je instinct. Geef prioriteit aan je emotionele welzijn en kies het pad wat je comfort geeft.