dates spanning

Zoveel dates heb je nodig om erachter te komen of er spanning tussen jullie is

Love & Life22 jun , 10:00 doorRomy Nouwen
Meestal heb je niet lang nodig om te bepalen of je spanning voelt tussen jou en je date. Want, moet je de ander eerst kennen? Of weet je het direct op date 1? Geen paniek, wij geven je het antwoord.

Daten om elkaar te leren kennen

Als je ooit de liefde van je leven aan de haak wil slaan, zal je je best moeten doen om hem of haar te vinden. En als je dan iemand op het oog hebt, moet je hem of haar natuurlijk ook leren kennen. Enne, een beetje indruk maken is ook geen slecht idee.
Uiteindelijk is die datefase echt belangrijk omdat het dé momenten zijn waarop je iemand kunt leren kennen. Bijvoorbeeld door het voeren van goede gesprekken of doordat je iemand van verschillende kanten kunt leren kennen doordat je verschillende activiteiten kunt doen.

Dit is het aantal dates waarna je weet dat het goed zit

Daten is best tijdrovend en je wil geen kostbare tijd in iemand steken als je weet dat het toch niks gaat worden. Want stel je voor, dat je na maar liefst zeven of acht dates besluit dat er toch geen liefde in zit. Dat zijn weken vol verspilde tijd. Weken waarin je dus je echte prins(es) op het witte paard niet tegen het lijf zal lopen, omdat jij je energie steekt in iemand die het zeker niet zal worden. Al is het natuurlijk nooit helemaal verspilde tijd, je leert er namelijk wel weer van.
Daarom wil je eigenlijk zo snel mogelijk knopen doorhakken zodra je begint met daten. En waarschijnlijk vind je het zelf vaak maar lastig inschatten. Toch denken wij dat je binnen twee dates echt wel van binnen weet of deze persoon het is of juist helemaal niet. Je merkt namelijk al snel genoeg of dat kriebeltje van spanning aanwezig is. Tijdens de eerste date is het natuurlijk sowieso heel spannend, maar dat komt omdat de zenuwen dan ook een grote rol spelen. Bij de tweede date speelt dat ook nog een beetje, maar daarna zouden de zenuwen toch wel voorbij moeten zijn. Dan gaat spanning over in excitement en misschien zelfs al een beetje aantrekkingskracht, mits je je date leuk vindt natuurlijk. Heb je dat kriebeltje totaal niet? Dan kan je er net zo goed mee stoppen. 

Waarom is spanning belangrijk?

Die spanning en aantrekkingskracht tussen jullie is heel belangrijk. Het vormt een goede basis voor een misschien wel succesvolle relatie. Het is dus zeker wel belangrijk dat je het gevoel hebt dat je lekker dicht bij je toekomstige partner wil zijn. Dat je hem of haar bijvoorbeeld wel wil zoenen óf dat je jezelf wel met hem of haar tussen de lakens ziet duiken. Dit gevoel kan trouwens soms ook wat later inkicken, dus je kunt het best even de tijd geven. Toch hoef je er geen weken op te wachten, want je kunt vrij snel voor jezelf bepalen of er meer in zit of niet.,