Netflix voegt een nieuwe true crime documentaire toe aan het aanbod en deze is werkelijk té bizar voor woorden. De documentaire, Lover Stalker Killer, is nog maar net online gezet, maar zorgt nu al voor lyrische en toch ook wel geschokte reacties.

lover stalker killer
Bron: Netflix

True crime documentaires

De laatste tijd heeft Netflix ons niet in de steek gelaten. Vooral de echte true crime-liefhebbers kunnen hun geluk even niet op, want de goede titels vliegen ons om de oren. Enne, waarom ook niet? De documentaires en series zijn spannend, meeslepend én perfect om even tussendoor te bekijken wanneer je je niet helemaal wil committen aan een ellenlange serie met meerdere seizoenen. Hét succes van true crime miniseries en documentaires is dan ook zeker te verklaren.

Lover Stalker Killer

De nieuwste parel van Netflix draagt de naam Lover Stalker Killer en dat zorgt er al meteen voor dat onze nieuwsgierigheid gewekt wordt. Want eh, creepy klinkt het wel, toch? Nou, als we de reacties mogen geloven, is-ie dat ook echt. In deze documentaire volgen we het verhaal van Dave. In de documentaire zien we hoe zijn huwelijk op de klippen loopt. Nu horen we je denken: de ex is het probleem! Maar dat is dit keer een niet het geval.

Dave heeft samen met zijn vrouw kinderen en besluit dus om bij haar in de buurt te gaan wonen. Zo kan hij zijn kinderen blijven zien. Eenmaal daar besluit Dave zijn dateleven op te pakken in de hoop zo een nieuwe vriendin te vinden. Al snel ontmoet hij eerst Liz, met wie hij een leuke klik heeft. Ze hebben veel overeenkomsten en hebben beide kinderen, waardoor ze het leuk vinden om contact te hebben.

Toch loopt Dave niet veel later ook tegen een andere vrouw, Cari Farver, aan wanneer hij aan het werk is in zijn autogarage. De twee kunnen het wederom goed met elkaar vinden en daten er op los. Na twee weken gaat het toch mis. Cari heeft andere toekomstplannen in haar hoofd dan Dave, waardoor de twee meteen botsen. Cari wil het liefst meteen samenwonen, terwijl Dave dit veel te vroeg vindt. Hij probeert afstand te nemen, maar dat mislukt. Cari draait helemaal door en stuurt dreigsms’jes naar zowel Dave als zijn ex. Uiteindelijk loopt dit compleet uit de hand, maar in welke vorm kun je het beste zelf bekijken! Anders verpesten wij natuurlijk de spanning…

Positieve reacties

De serie is niet alleen door ons goed beoordeeld, want ook de IMDb score liegt er niet om. De true crime documentaire scoort namelijk maar liefst 7,1 van de 10 sterren. Een ruim voldoende dus!

Verder zijn ook Netflix-kijkers zijn lyrisch over de serie en delen hun ervaringen op X. Je moet zelfs goed zoeken om hier een negatieve opmerking tussen te vinden.