Pasen staat weer om de hoek. En wat is er nou leuker dan een gezellige Paasbrunch? Bij de perfecte Paasbrunch horen natuurlijk drie dingen: iets hartigs, iets zoets en iets fris. Met deze drie recepten is jouw Paasbrunch helemaal compleet!

Mini preiquiches

Ingrediënten:

  • 250 gram bloem
  • 100 gram roomboter
  • 80 ml water
  • 1 ei
  • 1 mespuntje zout
  • 1 bos bieslook
  • 1 kleine prei
  • 1 klontje boter
  • 50 gram gorgonzola
  • 50 gram geitenkaas
  • 2 eetlepels slagroom

Maak een kuiltje in de bloem en meng de boter, het water, het ei en het snufje zout in dit kuiltje met elkaar. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor tot het een soepel deeg is geworden. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten. Rol daarna het deeg dun uit en verdeel het over een cupcaketray. Vergeet niet om met een vork wat gaatjes in het deeg te prikken. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de fijngesneden prei ongeveer 3 minuten. Voeg wat peper en zout toe en laat de prei afkoelen. Meng de eidooier, prei, slagroom, bieslook, gebrokkelde gorgonzola en geitenkaas met elkaar en verdeel de vulling over de tray. Bak de quiches 15 minuutjes goudbruin. Smullen maar!

Bananenbrood met Tony’s Chocolonely

Ingrediënten:

  • 4 rijpe bananen
  • 150 gram suiker
  • 2 eieren
  • 125 gram boter
  • 250 gram zelfrijzend bakmeer
  • 1 theelepel baking soda
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 5 theelepels melk
  • 2 theelepels vanille-extract
  • 120 gram Tony Chocolonely chocolade

Verhit de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed de bakvorm met bakpapier. Snijd vervolgens de bananen en chocolade in kleine stukjes. Snijd eventueel één banaan over de lengte om te bewaren als decoratie. Mix het bakmeel, de baking soda en bakpoeder en smelt de boter in een pan. Prak de bananen in een kom en voeg hier de suiker, eieren, gesmolten boter, vanille-extract en melk aan toe. Mix het tot het een geheel wordt. Voeg het mengsel van de bakmeel en de stukjes chocolade toe aan dit beslag en giet het in de bakvorm. Leg de halve bananen erop als decoratie. Bak hem vervolgens ongeveer 50 minuten en laat hem afkoelen voor je hem serveert. Een heerlijke zoete hap!

Mimosa’s

Ingrediënten:

  • sinaasappels
  • cava

Bij een brunch kunnen de mimosa’s natuurlijk niet ontbreken. Deze cocktail is binnen 10 minuutjes te maken. Begin met het persen van de sinaasappels. Giet het sinaasappelsap vervolgens in een champagneglas tot je 2/3 van het glas gevuld hebt. Voeg vervolgens de cava toe tot het glas vol is. Garneer het drankje met een sinaasappelschilletje aan de rand. Heerlijk fris!

Toch liever een klassiek eitje met Pasen? Check hier hoe je een perfect gepocheerd ei maakt!