Nu we het nieuwe jaar ingaan is het tijd om voor jezelf wat doelen te stellen. Doe je dit graag in stijl? Dan is de vision board een leuk idee om je doelen in te verwerken.

vision board 2023
Bron: Pinterest

Doelen kiezen

Voor we uitleggen wat een vision board inhoudt, is het belangrijk dat je doelen voor jezelf gaat stellen. De meest gekozen doelen zijn over het algemeen: afvallen, rijbewijs halen en geld sparen. Dat zijn eigenlijk de standaard dingen. Maar je doelen kunnen ook iets persoonlijks zijn zoals: vaker leuke activiteiten doen of juist een stapje achteruit nemen en aan je persoonlijke ontwikkeling werken. Alles wat jij wil in het leven, kun je als doel stellen.

Hoe maak je een vision board?

Een vision board kun je eigenlijk zien als een moodboard of een collage. Het is een bord met allerlei foto’s van het doel wat je voor ogen hebt. Je kunt natuurlijk aan de slag gaan met een stapel tijdschriften, een schaar en plakband, maar op programma’s als Canva of Pinterest maak je ook met gemak een eigen vision board.

Als je je doelen hebt gesteld is het nu tijd om foto’s te vinden die jouw doelen uitbeelden. Voorbeeld: als je wil sparen zoek je een foto van een berg geld of een foto van iemand die veel geld heeft gespaard. Wil je afvallen, dan zoek je foto’s van iemand in de sportschool of je bodygoal. Het maakt niet uit wat voor foto het is, als het maar duidelijk is over welk doel het gaat. Je kunt om het nog leuker te maken verschillende quotes eraan toevoegen voor extra motivatie.

@inspovannoor You should def make a visionboard for 2023 #visionboard2023 #visionboard #pinterest #aestheticvibes ♬ if u use this sound ur automatically hot – 🎸

Gebruik ‘m als achtergrond

Heb je je vision board fysiek in elkaar geknutseld, dan mag het bord uiteraard een prominent plekje in je huis krijgen. Maak je ‘m digitaal, door de foto’s van Pinterest in Canva te gooien, dan kan je je vision board ook op een andere manier in beeld brengen. Gebruik je vision board bijvoorbeeld als achtergrond op je telefoon of laptop. Geloof ons: je gaat sowieso gemotiveerd raken.