Al jaren kijken we op vrijdagavond naar het succesvolle programma The Voice of Holland. We zien heel wat zangtalenten voorbij komen. De een breekt door, de ander niet. Eentje die zeker doorbrak én die we inmiddels niet meer kunnen wegdenken is Maan. Des te leuker dat zij dan nu weer een plekje krijgt in het nieuwe seizoen van The Voice of Holland.


Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Maan (@maan.de.st)

Maan wordt coach in nieuwe seizoen van The Voice

Even over dat nieuwe seizoen van The Voice. Ze kiezen namelijk dit jaar voor een aantal kleine veranderingen. Het programma onderscheidde zich destijds natuurlijk door de omgekeerde coaches. Kandidaten worden enkel en alleen beoordeelt op zang en pas wanneer dit goed genoeg is, draaien de coaches om. Hier komt nu wat verandering in.

Over de coaches gesproken. We hebben er inmiddels heel wat voorbij zien komen en dat zijn nogal wat grote namen. Zangeres Maan mag zich, samen met zanger Typhoon, aan dit geweldige rijtje toevoegen. En het beste nieuws is dat geen andere coach daarvoor plaats moet maken. Ja, je hoort het goed. We nemen geen afscheid van de huidige coaches. Dat komt namelijk doordat de makers van The Voice na twaalf jaar eindelijk hun vingers durven te branden aan het veranderen van het format. Dat betekent dat het binnenkort allemaal nét iets in elkaar zit.

Hoe gaat het nieuwe format eruit zien?

We proberen jullie even mee te nemen in dit nieuwe format, maar we waarschuwen alvast. Het zit lastig in elkaar. Er wordt namelijk een hele Videoland-editie aan vast geplakt, maar die komt uiteindelijk wel samen met de TV-editie in de finale. Tijdens de audities kijken nieuwe coaches Maan en Typhoon mee via een scherm. Zij hebben de kans om een eigen team te vormen met de mensen die tijdens de blind auditions afvallen. Ze gaan met dit team aan de slag, leren hen alle kneepjes van het vak en mogen uiteindelijk beide een extra persoon toevoegen aan de grote finale op TV. We zijn overigens niet het eerste land waar dit gebeurt. In andere landen is dit al een groot succes

Blocked button

De makers doen er nog een schepje bovenop en voegen in het TV-format nog een ander element toe. De coaches krijgen allemaal de kans om een keer op de blocked button te drukken. Zo zetten zij een van de andere coaches buitenspel.

Lees ook: Zo zag zangeres Maan de Steenwinkel er vroeger uit