Je hoeft helemaal geen 15 uur in het vliegtuig te zitten om de echte exotische plekjes op de wereld te ontdekken. Tijdens een tripje naar het eiland Madeira waan je je meteen in de Europese mix van Hawaii en Bali. En dat met 4 uurtjes vliegen! Wow!

Meer over Madeira

Dit eiland ligt ten noorden van de welbekende Canarische Eilanden en ten westen van Marokko. Het bevindt zich dus in de Noord-Atlantische Oceaan, maar het eiland is officieel Portugees grondgebied. Het eiland is erg veelzijdig als het gaat om haar natuur. Het landschap is ruig, maar prachtig om te zien. Van oorsprong is Madeira een vulkanisch eiland, waardoor het erg vruchtbaar is. Er zijn jungles, bergen, uitgerekte stranden en watervallen. Verder heeft Madeira haar flora en fauna ook te danken aan het subtropische klimaat. Het wordt er namelijk nooit echt koud, maar ook nooit te heet! Ideaal!

Wat kun je er doen

Het voordeel van Madeira is dat je er ontzettend veel kunt doen. Het is een erg klein eiland, maar wel super veelzijdig. Het is daarom een ideale bestemming om actief en rust af te wisselen.

Er zijn verschillende hike routes die je kunt afleggen door de jungle. De een zwaarder dan de ander, maar wel gegarandeerd mooie uitzichten. Onderweg kom je tropische bloemen en planten tegen en kun je genieten van grootse watervallen. Net het Zuid-Amerikaanse regenwoud!

De stranden op Madeira zijn ook om bij weg te dromen. Op prachtige zandstranden kun je de hele dag heerlijk wegdromen bij het uitzicht. Eventueel kun je op sommige plekjes zelfs surfen.

Verder kun je met de auto geweldige routes afleggen. De grootte van het eiland is vergelijkbaar met de grootte van Waddeneiland Terschelling. Helemaal niet zo groot dus! Je kunt rustig aan het eiland verkennen en op je gemak uitstappen om te genieten van het uitzicht vanaf de bergen!

Tot slot is er ook ontzettend veel sealife te spotten rondom het eiland, want de dieren voelen zich hier enorm thuis! Huur zelf een bootje of ga op boottour en spot dolfijnen, schildpadden en veel meer!


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Isa Luna (@isaluna)

Need to know

Madeira is in principe direct of met een overstap te bereiken. Afhankelijk van wanneer je gaat, kun je kijken wat er beschikbaar is op dat moment. Bij een directe vlucht sta je met 4 uur op het eiland en ben je ready to go. Bij een vlucht met overstap doe je er twee uurtjes langer over dus ook dat is te overzien! Let’s go!

Lees ook: Even weg van iedereen? Dit zijn de 10 meest afgelegen eilanden ter wereld