De koudere maanden zijn aangebroken en terwijl we massaal bezig zijn met onze garderobes aan te passen voor de winter, is het ook belangrijk dat we dat doen met onze make-up. Zorg ervoor dat jij je huidverzorgingsproducten en make-up altijd af stemt op de behoefte van je huid. Wij spraken met Connie Man, senior make-up artist van MAC Cosmetics, over de grootste fouten die we maken in de winter wat betreft make-up, de trends, en wat we vooral níet moeten vergeten te doen tijdens de koudere maanden.

winter makeup FEM FEM

Wat is de grootste make-up fout die we maken in de winter?

Onze huidverzorging niet aanpassen aan de weersomstandigheden: door de kou buiten en de verwarming binnen droogt je huid en je makeup minder mooi eruit kan zien. Dus belangrijk om je huidverzorging een tandje bij te zetten. Gebruik je normaal een fluide dagverzorging, switch in de wintermaanden dan naar een rijkere creme. Gebruik je al een creme, voeg dan een serum toe voor extra verzorging.

Welk product moeten we vooral massaal inslaan zodra het kouder wordt?

SPF! Ook in de winter is zonbescherming belangrijk. Ik vergeet het ook heel vaak, maar het is zo een belangrijke om huidveroudering en pigmentatie tegen te gaan. En Fix+ spray, hiermee kun je gedurende de dag je huid hydrateren zonder dat je hoeft te smeren. Ideaal op kantoor waar de verwarming aan staat!

Welke trends gaan we vooral veel zien deze winter?

Makeup is back! We gaan langzaam aan weg van de “no makeup” trend en het individu staat centraal: (grafische) eyeliner, kleur op de ogen, sterke mond. Dit alles tegen een prachtig gepolijste huid en aangepast aan de smaak van de drager. Geen vast recept met een onze-size-fits-all-look, maar pak je elementen in de trends die je aanspreken en “customize”ze naar jouw smaak en makeup stijl.

Waar moeten we op letten met het kopen van een foundation in de wintermaanden omdat ons huid juist vaak dan wat droger is dan normaal?

De huid is inderdaad droger. Je kan of een foundation nemen die cremiger is, of je huidverzorging aanpassen. Wil je dat allebei niet, dan helpt een primer heel goed! Een ander belangrijk punt: kijk goed of de kleur juist is. Bijna iedereen heeft een andere winter/zomer tint. Je huidskleur kun je dan weer “opwarmen” met een bronzer of blush. Je kunt ook je “zomer”foundation gebruiken als bronzer!