2018 zit er bijna aan te komen en we kunnen ons maar beter goed voorbereiden. In het nieuwe jaar komen er vele nieuwe trends, onder andere make-up trends. We gaan veel glitter zien op je lippen, maar juist minder bij de highlighter. De make-up wordt over het algemeen wat natuurlijker, niet zo over de top. Ben jij ook zo benieuwd wat 2018 ons gaat brengen?

Glitter op je lippen

Eind 2017 zagen we heel veel glitter en glamour terug bij vele foto’s en filmpjes. Foto’s met heel veel sparkle, hoe meer hoe beter. Met de app KiraKira kun je ook nog meer glitter toevoegen, deze glitter gaan we terug zien op onze lippen in 2018. Het is eigenlijk de soort lippenstift die we vroeger opdeden toen we ‘nep make-up’ hadden.

Natuurlijke glow

In 2017 gingen we massaal los met highlighter hoe meer, hoe beter. In 2018 wordt de make-up trend wat natuurlijker. We mogen nog steeds losgaan met highlighter, maar dan zonder al te veel glitter. Dit zorgt ervoor dat de highlighter daadwerkelijk een nagemaakte natuurlijke glow wordt, iets reëeler.

Nette, verzorgde wenkbrauwen

Moveover overdreven getekende wenkbrauwen, in 2018 gaan we voor de clean wenkbrauw. Wenkbrauwen die netjes in vorm zijn, mooi geborsteld en vooral schoon. Om deze look toch nog een beetje ‘on fleek’ te maken, kun je met een transparante mascara even over de wenkbrauwen gaan. Op deze manier blijven de haartjes op hun plek en je krijgt hier ook nog een mooie glans. Je kunt natuurlijk je wenkbrauwen nog steeds een beetje bijtekenen, maar houd het wel een beetje natuurlijk geen dikke blokken boven onze ogen.

Een zonnetje op je wangen

In 2018 gaan we veel minder bronzer zien en veel meer blush. We willen een vrolijk zonnetje op onze wangen, een gezonde blush. Hierdoor lijkt het net alsof je een uurtje in de zon hebt gelegen, maar eigenlijk heb je met je hoofd even in de blush gezeten.

Hoe korter, hoe beter

We willen altijd maar de lange en perfect krullende wimpers, maar in 2018 gaat dat veranderen. We gaan in plaats van een stapje hoger juist een stapje terug. Hoe korter de wimper, hoe beter. Je hebt voor deze trend maar één of twee laagjes mascara nodig, hierdoor bespaar je ook nog eens. Win-win.


Lees ook:

Make-up fouten die jou minder mooi maken