Koken voor iemand anders is spannend. Vóóral als jij valt onder de categorie ‘liever bestellen, dan koken’. Als je dan tóch besluit te koken voor iemand is het fijn als het recept lekker maar makkelijk is. Heb je nu echt geen inspiratie maar ben je toch in the mood om te koken voor iemand? Dan hebben wij de oplossing. Dit zijn 8 lekkere (maar makkelijke!) recepten.

1. Pizza, pizza, pizza

Ja, je kon deze verwachten. Nee, nu niet gelijk de pizzeria om de hoek opbellen! Pizza kan je makkelijk zelf maken. Geen zin om het pizza deeg from scratch te maken? Je kan een kant en klare bodem kopen. Easy! Ook de saus kan je kopen. Dus, pizzabodem? Check. Saus? Check. Toppings? Mag je zelf kiezen! Bonus punt: Dit kan je ook heel makkelijk samen maken (leuk en gezellig!)

2. Soep

Deze is heel makkelijk, maar toch lekker: Soep! Een soepje kan niet fout gaan (echt niet). Deze 4 easy recepten kan iedereen maken, ook jij. Ze zien er misschien niet heel fancy uit, maar dit kan je zelf doen. Gewoon lekker in een mooie soepkom serveren et voilà, fancy!

3. Quiche

Laten we eerlijk zijn een quiche is eigenlijk gewoon deeg met daarin een ei-mengsel + groentes/vlees of vis. Het klinkt makkelijk maar je kan het zo ingewikkeld maken als je zelf wilt. In deze video zie je hoe Jamie Oliver een ‘Speedy Quiche’ maakt. Deze is zó easy, dit kan je!

4. Ovenschotel

Hoe easy klinkt dit: Alles in een schaal gooien en hoppa de oven in. Deze aardappel ovenschotel met groenten en kip ziet er heerlijk uit maar is niet mega lastig. Zeker het proberen waard!

5. Wraps

Nog zo’n recept die je heus wel kan maken! Als jij de wraps + toppings op tafel legt ben je eigenlijk good to go. Het enige wat een beetje spannend is: De kip. Maar ook dat kan jij!

6. Pasta

De titel van de video zegt het al ‘super easy pasta recipes to make at home‘. Moeten we nog meer zeggen? Eigenlijk niet hé, gewoon maken en genieten. Eet smakelijk!

7. Salade

Sommige mensen vinden een salade niet voldoen als een echte maaltijd, maar er zijn genoeg mensen die een salade heerlijk vinden als lunch of avondeten. Deze salades zijn lekker, gezond (duh) en kan je zeker weten maken.

8. Curry

Een curry kan best gecompliceerd zijn, rustig maar: Deze is easy. Check de video en ga aan de slag. You got this!

More food? 5x tips om zelf een thuisrestaurant te creëren!