We snappen maar al te goed dat jij het mist om met jouw vrienden of familie avonden te genieten in jullie favoriete restaurants. Misschien was dit zelfs een grote hobby van jou. Heerlijk eten, een mooie plek en goed gezelschap. Wie houdt er niet van? Doordat alle horecagelegenheden inmiddels dicht zijn in verband met corona, is het daarom belangrijk om er thuis het beste van te maken. Maak bijvoorbeeld eens jouw eigen thuisrestaurant, gewoon aan de eettafel in je woonkamer. Dit kan een stuk leuker zijn dan je misschien had gedacht. Zo spendeer je, ook tijdens deze gedeelte lockdown, tijd met jouw lief of familie met wie je samenwoont en versterk je hiermee jullie band. Geniet van een avondje heerlijk eten zonder de deur uit te hoeven!

thuisrestaurant-tips

Er zijn heel wat dingen die jij kunt doen om een heel fijn thuisrestaurant te creëren. Wij hebben een paar leuke tips voor jou op een rijtje gezet.

Maak jezelf klaar

Wanneer jij normaliter uit eten gaat maak jij je vast eerst heerlijk een uurtje klaar. Je zoekt je mooiste outfit uit en zorgt ervoor dat je haar goed zit. Dit is een leuk aspect aan uit eten gaan. Waarom zou je dat ook niet thuis doen? Wanneer jij het échte thuisrestaurant gevoel wilt behalen, dan is het wel zo leuk om precies te doen wat jij normaal zou doen. Ook staat het een stuk leuker aan tafel wanneer iedereen enthousiast zijn best heeft gedaan op zijn/haar outfit. Dit zorgt voor een chique look! Trek eens jouw favoriete cocktailjurkje aan en gooi er een paar hakken onder. Zo kun jij ultiem genieten.

Mooi gedekte tafel

Wanneer jij naar een restaurant gaat verwacht je natuurlijk een mooi gedekte tafel. Doe dit daarom ook bij jou thuis. Het oog wil ook wat! Wanneer jouw eettafel mooi is gedekt met bijvoorbeeld servies, glazen, servetten en bestek krijgt het gelijk een andere look. Schaf dus eens mooie essentials aan die voor dat effect zorgen. Dit kun je geheel in jouw eigen thema doen, kies eens voor een gouden of zilveren look bijvoorbeeld. Zodra de tafel volstaat met prachtige items zal dit heel veel doen voor de sfeer die jij wilt creëren.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Nina Nijland (@nijland_nina) op

Kaarslicht

Aan tafel zitten met jouw grote huiskamer lampen aan, is niet helemaal wat je verwacht als je denkt aan een thuisrestaurant. Het licht in een restaurant is daarom altijd heel belangrijk. Deze zorgt voor de sfeer die mensen onbewust voelen en zorgt ervoor dat mensen zich ontspannen voelen. Natuurlijk moet het niet té donker zijn, maar wanneer jij gedimd licht gebruikt zal dit voor een relaxt gevoel zorgen. Steek daarom eens allerlei kaarsen aan, met daarbij één op de eettafel, en zorg ervoor dat alle grote lampen uit zijn. Zo geniet jij misschien wel van een romantisch diner met jouw lief.

Ga aan de slag in de keuken

Misschien houd jij wel enorm van koken, of jouw partner. Dit kan jullie hele avond nog leuker maken. Wanneer jullie samen jullie favoriete maaltijden maken zal dit een fijn moment zijn. Jullie kunnen er natuurlijk ook voor kiezen om nieuwe recepten te proberen uit bijvoorbeeld kookboeken of ons smakelijke zusje Freshhh. Zo leren jullie nieuwe smaken kennen en kan dit zorgen voor veel lol in de keuken. Wanneer jullie samen een mooi driegangenmenu hebben neergezet, kunnen jullie hier extra van genieten.

Delivery is je beste vriend

Mocht koken écht niet jouw ding zijn, of je bent het eventjes zat om in de keuken te staan dan is eten bestellen natuurlijk een perfecte optie. Zo hoef jij je niet druk te maken over het eten en kan jij je rustig klaarmaken. Zodra het eten dat jullie besteld hebben binnenkomt, is het natuurlijk wel belangrijk dat je deze niet uit de bakjes eet, maar mooi opdient op jullie borden. Zo lijkt het net alsof jullie in een echt restaurant zitten, maar dan gewoon thuis.

Onze tip? Ga voor een gezellig avondje kaasfonduen en bestel de lekkerste kant-en-klare kaasfondue bijvoorbeeld bij De Kaaskamer van Amsterdam.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door FONDUE – van de Kaaskamer (@fondue_van_de_kaaskamer) op