Het leven is soms al moeilijk genoeg, dus waarom zouden we het zelf nog eens lastiger maken? Wil het jezelf een beetje makkelijker maken? Maak dan prioriteit van dingen die er écht toe doen en laat de rest eens een beetje los. Je zult zien, door orde en regelmaat (ja, daar zijn ze weer) aan te brengen daar waar écht nodig, krijg jij veel meer gedaan! Wij vertellen je hoe.Leven makkelijker maken FEM FEMEen opgeruimd hoofd

Je hebt deze zin misschien al wat vaker gehoord, maar een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd. Veel mensen kunnen hun taken niet volbrengen als de omgeving waarin zij zitten een zooitje is, ruim daarom eens goed op. Niet alles hoeft weggegooid te worden of in kasten gestopt, sommige eigendommen zijn juist zo mooi dat je ze als accessoire kunt gebruiken. Je zult snel merken dat een nette omgeving jou veel goeds doet. Al helemaal nu we voornamelijk thuiswerken…

Creëer een routine (die wel werkt)

Het is belangrijk om een goede routine voor jezelf te creëren, voor zowel op werk- als weekenddagen. Ga iedere dag op hetzelfde tijdstip naar én uit bed. Misschien lijkt het alsof je jezelf juist straft in het weekend door op hetzelfde tijdstip op te staan als op werkdagen, maar juist op die werkdagen heb je dan minder problemen met opstaan. Je creëert op deze manier een fijn ritme voor jezelf, waar je op lange termijn heel veel waarde aan gaat hechten. Voor je dagplanning breng je je taken terug naar maximaal 5 (hoofd)taken per dag, niet meer! Heb je meer dingen op je to-do lijst? Doe ze pas als je klaar bent met de eerste vijf belangrijkste taken.

Think smart

Welke dingen nemen nu veel tijd in beslag die je liever wilt uitbesteden? Je kunt het je zo gek nog niet bedenken en je kunt het makkelijker maken. Niet voor niets zijn steeds meer dingen in ons leven smart. Zoals onze telefoon, ons huis, de auto, een stofzuiger en de koelkast. Maar ook de services die we gebruiken, zoals het online bestellen van boodschappen,  food deliveries of het sturen  van een Tikkie. Hierdoor kwamen ze bij Just (een merk van CZ) op het idee om ook de zorgverzekering smart te maken. Als eerste in Nederland introduceren zij beeldbellen met een huisarts via App de Dokter. Superhandig. Daarnaast bieden ze ook veel andere handige apps waardoor je tijd en gedoe bespaart, zoals SkinVision (check je moedervlek in 30 seconden) en App de Fysio.

Grote verandering

Bepaal voor jezelf wat je wilt veranderen en schrijf dit op, op deze manier krijg je een overzicht en kun je terugkijken naar de doelen en veranderingen die je wilde. Tip: maak je doel concreet en neem ze op in je routine. Doe dit iedere maand en schrijf ook de voortgang op, wat heb je gedaan om dichterbij het behalen van jouw doelen te komen? Soms moet je wat dieper graven om tot hetgeen te komen wat jij het allerliefst wilt. Het kan namelijk voorkomen dat je het onbewust niet eens door hebt, maar sommige gewoontes erin geslopen zijn die jou niet verder brengen. Ook kun je jouw omgeving om advies vragen, tips voor aanpassingen om jou te stimuleren en helpen groeien.

Lees ook: Deze ochtendroutines helpen je zorgen te verlichten

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Just, een merk van CZ.