Het leven is soms al moeilijk dus waarom zouden we het zelf nog lastiger maken? Start in 2018 met het vergemakkelijken van jouw leven. Wij hebben een aantal punten geselecteerd die ervoor zorgen dat jij jouw doelen of veranderingen gemakkelijker behaald en daarbij natuurlijk op welke manier dit gedaan wordt.

makkelijker leven fem fem

Een opgeruimd hoofd

Je hebt deze zin misschien al wat vaker gehoord, maar een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd. Veel mensen kunnen hun taken niet volbrengen als de omgeving waarin zij zitten een zooitje is, ruim daarom eens goed op. Niet alles hoeft weggegooid te worden of in kasten gestopt, sommige eigendommen zijn juist zo mooi dat je ze als accessoire kunt gebruiken. Je zult snel merken dat een nette omgeving jou veel goeds doet.

Creëer een routine

Het is belangrijk om een goede routine voor jezelf te creëren, voor zowel op werk- als weekenddagen. Ga iedere dag op hetzelfde tijdstip uit bed. Misschien lijkt het alsof je jezelf juist straft in het weekend door op hetzelfde tipstip op te staan als op werkdagen, maar juist op die werkdagen heb je dan minder problemen met opstaan. Je creëert op deze manier een fijn ritme voor jezelf, waar je op lange termijn heel veel waarde aan gaat hechten. Om je een handje te helpen is het fijn om een planner aan te schaffen of voor jezelf een to-do list te maken, zodat je kunt zien of je op de juiste weg bent.

De grote verandering

Bepaal voor jezelf wat je wilt veranderen en schrijf dit op, op deze manier krijg je een overzicht en kun je terugkijken naar de doelen en veranderingen die je wilde. Doe dit iedere maand en schrijf ook de voortgang op, wat heb je gedaan om dichterbij het behalen of veranderen van jouw doelen te komen? Soms moet je wat dieper graven om tot hetgeen te komen wat jij het allerliefst wilt veranderen. Het kan namelijk voorkomen dat je het onbewust niet eens door hebt, maar diep van binnen graag ziet veranderen. Ook kun je jouw omgeving om advies vragen, advies voor veranderingen en om jou te stimuleren.

Vergemakkelijk alles

Je kunt het je zo gek nog niet bedenken en je kunt het vergemakkelijken. Zo kun je het doen van jouw dagelijkse boodschappen makkelijker maken door het bijvoorbeeld thuis te laten bezorgen. Ook kun je jouw financiën makkelijker maken, door bijvoorbeeld alles meteen in een app te zetten. Soms moet je ook andere om hulp kunnen vragen, je hoeft niet alles zelf te doen. Iedereen heeft af en toe een helpende hand nodig, ook jij!

Lees ook:

Met deze gemakkelijke tips zie jij er altijd stijlvol uit