Sommige mensen hebben een ingewikkeld dieet (lees: glutenvrij, low-FODMAP of veganistisch). Maar het kan altijd gekker! Een Amerikaanse man genaamd Dan eet namelijk al 25 jaar alleen maar pizza. Zijn dieet bestaat dus uit gluten, tomatensaus en kaas. Hemels!

Eenzijdig dieet

Dan zijn dieet is vrij *eenzijdig*. De beste man eet namelijk alleen maar pizza. Je kunt nu denken dat dit nog best veelzijdig kan zijn: een pizza Napoletana met ansjovis, kappertjes en zwarte olijven, een pizza tonno met tonijn of een pizza Prosciutto met ham, rucola en Parmezaanse kaas. Echter is Dan’s wildste dilemma of hij wél of geen oregano op zijn pizza wilt. Aan exotische toppings doet hij namelijk niet.

pizza dan
@Vice

Je vraagt je nu waarschijnlijk af hoe Dan nog functioneert. Alleen maar pizza eten kan ook niet zonder enkele gevolgen. De beste man heeft diabetes en geregeld last van een lage bloedsuikerspiegel. Als zijn bloedsuikerspiegel zakt, en Dan in de gevarenzee komt, kan hij last van black-outtaferelen krijgen. Hij belandt dan nog wel eens in zijn ondergoed op de keukenvloer. Het gebeurde zelfs een keer dat hij een black-out kreeg terwijl hij aan het autorijden was. Hij raakte van de weg af en van de auto was niets meer over.

Iedere dag pizza

Buiten dit incident komt Dan aardig goed weg met zijn pizzadieet. In een interview met Vice vertelt hij dat hij al 25 jaar uitsluitend pizza eet. En dan heeft hij het niet over één stuk per dag. Dan eet meestal een hele pizza met een doorsnede van 35 centimeter. Groenten als topping zijn ten zeerste verboden, want er mag enkel kaas op zijn pizza.

Geen groenten

Vroeger at Dan ‘normaal’ als iedere andere Amerikaan. Toen hij een jaar of 15 was, besloot hij vega te worden. Hoewel hij wel van de smaak van vlees hield, ging het eten van dieren tegen zijn principes in. Groenten lust de beste man al hélemaal niet.

Je snapt wel dat Dan een echte pizza kenner is en dat wij enorm nieuwsgierig zijn naar waar we de beste pizza aller tijden kunnen halen. Volgens Dan haal je die bij Pontillo’s in de staat New York. Het is een keten met ongeveer 20 zaken. Hij is er al een lange tijd niet geweest, dus kan niet met zekerheid zeggen of de kwaliteit nog net zo goed is als vroeger. Je zult hier dus maar op één manier achter kunnen komen: een tripje naar New York!

Lees ook: Waarom je zou moeten ontbijten met pizza