Begin jij altijd de dag altijd met een kom vol met Kellogg’s Cornflakes of Coco Pops of Cruesli? Lekker wel, maar gezond, mwah niet echt. Weet je wat jij eens een keer zou moeten proberen? Pizza for breakfast.

pizza ontbijt FEM FEM

Nou zijn wij op de FEM FEM redactie een voorstander van koude pizza in de ochtend, maar wist je dat je dag beginnen met pizza sowieso gezonder is dan alle cereal soorten die je vaak in de schappen ziet liggen bij de Appie of Jumbo?

Volgens Chelsey Amer, een voedingsdeskundige uit New York, bevat een stuk pizza (ja, we hebben het hier over één stuk, niet een volledige pizza) meer gezonde vetten en minder suiker dan wat je in verschillende soorten ontbijt cereals kan vinden. Ook laat Amer weten dat er in één stuk pizza meer proteïne  te vinden dan in een typische kom vol met ontbijtgranen waardoor je langer je eetlust stilt en minder snel gaat snacken tussen maaltijden door.

Keep in mind dat dit niet gelijk betekent dat het heel gezond is om elke dag je dag te beginnen met een stuk pizza, het is gewoon volgens Chelsey Amer een iets meer gebalanceerde optie in vergelijking met een kom vol met, bijvoorbeeld, Kellogg’s Cornflakes.

Wil je het echt héél gezond aanpakken elke ochtend, dan ga je natuurlijk gewoon voor de Griekse yoghurt met fruit wat vol zit met voldoende calcium en proteïne óf havermout met kaneel en fruit wat vol zit met vezels en antioxidanten.

Lees hier waarom je chocoladetaart moet eten als je wil afvallen.