Afgelopen maand was het weer tijd voor het muzikale hoogtepunt van het jaar: Coahella. Het festival staat vooral bekend om de uitbundige outfits en de wereldberoemde artiesten die er optreden. Maar dit jaar was er nóg iets wat in de schijnwerpers stond: het Thaise dessert mango sticky rice.

Het optreden van Milli

Op zaterdag tijdens Coachella trad de 19-jarige Thaise rapper Milli op – zij was de eerste Thaise rapper die solo op het festival optrad. Kennelijk was Milli zo trots, dat zij het iconische dessert ‘mango sticky rice’ op het podium at. Ze lepelde het dessert naar binnen tussen de refreinen door. Op een gegeven moment riep Milli, “Who wants mango and rice that is sticky?” En je kan misschien wel raden wat hierna gebeurde. Alle mensen op Coachella wilde het Thaise dessert mango sticky rice eten en het was niet meer aan te slepen.


Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door MILLI (@phuckitol)

Mango sticky rice

Na het optreden gingen mango sticky rices memes en recepten viral op de Thaise social media en online zoekopdrachten naar ‘mango sticky rice’ stegen met 20 procent, volgens Google Trends.

mango sticky rice
Bron: Pinterest

Maar wat is mango sticky rice nu precies? Het is niet alleen het simpelste, maar ook het meest smeuïge dessert uit Thailand. De rijst wordt gegaard in kokosmelk en een klein snufje zout waardoor je een romige rijstpap krijgt. De rijst serveer je met mango en eventueel toppings op een bananenblad. Wij kunnen niet wachten om dit dessert een keertje zelf te proberen!

Lees ook: Pornstar Martini-fans opgelet: probeer deze cheesecake