De Pornstar Martini, één van de populairste cocktails ter wereld. Misschien ook wel die van jou? De goddelijke cocktail wordt gemaakt van: vanille wodka, Passoa, Prosecco, tropische duo drink, eiwit en een halve passievrucht, klinkt dat niet fantastisch? Favorflav komt met een verrukkelijk cheesecake recept, want je zou toch veel meer met deze ingrediënten moeten kunnen? Hmmmm. Wij hebben voor jou het heerlijke Pornstar Martini cheesecake recept.

bron: favorflav.com
bron: favorflav.com

Benodigdheden

Favorflav komt met een cheesecake recept dat bestaat uit een bodem, vulling en leuke decoratie. Ook super leuk om te plaatsten op je social media!

De bodem

Voor de bodem heb je 150g digestive biscuits nodig en 75g ongezouten boter.

De vulling

De vulling van de cheesecake bestaat uit 500g roomkaas, 100g poedersuiker, 1tl vanille-extract, 130ml slagroom, 70ml mascarpone, 100g passievruchtencurd of jam en 2 limoenschillen.

Decoratie

De cheesecake moet er natuurlijk wel zo lekker uit zien dat het water uit je mond loopt. Daarvoor heb je nog 150g passievruchten-curd of jam nodig en 2 tl prosecco, 1/2 limoenschil en 1 passievrucht.

Hoe maak je een Pornstar Martini cheesecake?

Als het goed is heb je nu alles in huis wat je nodig zou hebben. Als je deze stappen volgt is het appeltje eitje.

Bodem

Gebruik een springvorm van 20,5 cm om de bodem van de cheesecake te maken. Smelt de boter en kruimel de biscuits. Meng deze vervolgens samen. Stop dit mengels in de springvorm en druk dit goed aan, laat het daarna afkoelen.

Vulling

Voeg de roomkaas, poedersuiker, vanille-extract, slagroom en mascarpone bij elkaar en klop het samen tot één geheel. Voeg daarna de passievruchten-curd en de limoenrasp toe. Giet dit geheel in de springvorm en strijk het glad. Zet de cheesecake 6 uur lang in de koelkast.

Decoratie

Maak de proseccodressing door de passievruchten-curd en de prosecco samen te kloppen. Sprenkel dit vervolgens over de cake. Strooi daarna de limoenschil over de cake en de zaadjes van de passievrucht over de rand van de cheesecake. Koel de cake nog even tot de volledige 6 uur om is en dan kan je heerlijk eten.

Lees ook: Het recept voor gezonde warme chocolademelk (vegan)