Angst kan je mentaal uitputten en een echte impact hebben op je lichaam. Gelukkig zijn er mindfulness manieren om ervoor te zorgen dat je angst een stuk minder wordt. Benieuwd? Wij zetten een aantal tips om angst te verminderen voor je op een rij.

Ga kleuren

Heb je last van angst? Ga dan even kleuren. Laat je creativiteit stromen en laat je geest een pauze nemen. Dit kan ervoor zorgen dat je een minder beangstigend gevoel hebt.

Ga wandelen

Buiten zijn doet wonderen voor een angstig gevoel. Besteed aandacht aan de geluiden om je heen, de wind en de geuren die je ruikt. Let op: laat je mobiel tijdens dit tripje lekker thuis.

Verander huishoudelijke taken in een mentale pauze

Luister je een podcast of kijk je tv terwijl je huishoudelijke taken uitvoert? Stop daarmee. Probeer eens lekker aan niets te denken terwijl je deze huishoudelijke taken uitvoert.

Log uit bij al je social media-accounts

Social media kan je helpen om angstgevoelens een stuk heftig erg te maken, maar dit is zeker niet altijd het geval. Je kan namelijk ook nog meer angst ontwikkelen door social media. Probeer in de avonden je telefoon eens links te laten liggen, dit kan wonderen doen voor je angstgevoelens.

Houd een dagboek bij

Klinkt kinderachtig, maar is het totaal niet. Schrijf iedere dag op waar je dankbaar voor bent. Dit geeft een stuk meer rust in je hoofd, waardoor je positiever in het leven staat en minder angstgevoelens ervaart.

Doe een meditatie of mindfulness-oefening

Doe eens een meditatie of mindfulness-oefening. Dit kan een meditatie zijn via een app die jou hiermee kan helpen. Op deze manier kan je een stuk meer tot rust komen en beter met je angst omgaan.

Lees ook: Heb jij ook die bekende angst om te bellen? Zo kom je er vanaf!