Manifesteren wordt een steeds belangrijker onderdeel in het leven. We zien het steeds vaker voorbij komen, maar wat is het nou eigenlijk precies? Er is mega veel om te vertellen, maar wij leggen het je kort uit. Wat het is, máár vooral hoe je alles kunt krijgen wat je wilt als je hiermee begint.

Wat is manifesteren?

Grof gezegd is manifesteren eigenlijk je dromen veranderen in werkelijkheid, maar dit klinkt eigenlijk nog een beetje vaag. Door middel van manifestatie breng je iets tastbaars in je leven door er in te geloven en het aan te trekken. Je bedenkt je eigenlijk vooral dat het gaat komen of gebeuren zonder daar over te twijfelen. We horen je denken: gewoon positief denken dus? Nee. Dat is het dus echt niet alleen! Je maakt alles wat je voor ogen hebt werkelijkheid, maar niet enkel door je gedachten. Ook door gevoelens, overtuigingen, acties en emoties.

manifesteren
Bron: Pinterest

Hoe manifesteer je alles wat je wilt?

Allereerst is het belangrijk om heel goed te bedenken wat je wil. Ieder persoon heeft andere dromen, maar wel eigen dromen. Wil je een huis, een partner of juist een business? Vervolgens ga je hiermee aan de slag. Je maakt het zo specifiek als mogelijk. In het voorbeeld van het huis zeg je niet: ik wil mijn droomhuis. Je bedenkt je tot in detail hoe dat droomhuis er dan uitziet: je wil een badkamer mét inloopdouche, een grote tuin met een zwembad, drie slaapkamers, een open haard en een open keuken. Hoe specifieker, hoe beter!

Zodra je dit allemaal op een rijtje hebt, maak je het fysiek voor jezelf.  Maak bijvoorbeeld een pinterestbord, schrijf het op in een daarvoor aangewezen boekje of creëer een visionbord – allerlei plaatjes en foto’s die jouw droom visualiseren. Je gaat je er hardop over uitspreken, ervoor bidden of erover mediteren.

manifesteren
Bron: Pinterest

Nu komt het natuurlijk niet vanzelf ineens op je pad. We weten allemaal dondersgoed dat dingen niet uit de lucht komen vallen. Het is dan ook zeker nodig dat je zelf ook toewerkt naar je dromen en doelen. Manifesteren wordt ook wel een co-creatie genoemd. Het komt zowel van het universum als van jou zelf en dus zijn jouw eigen acties minstens zo belangrijk.

Vervolgens is het tijd om dankbaar te zijn voor alle dingen die op je pad komen nadat je actie onderneemt! Daarnaast is het ook tijd om afscheid te nemen van alle grenzen en limitaties die jij op jouw pad naar jouw droom ziet. Deze moet je voor jezelf helemaal wegnemen om er vol voor te gaan!

Vertrouw het proces

Het proces gaat lang niet altijd gemakkelijk zijn! Dingen komen je nou eenmaal niet aanwaaien in het leven dus verwacht dat ook niet bij deze manifestatie. Alles gaat stapje voor stapje en soms loopt het nou eenmaal even vast. Het is juist dan heel belangrijk dat je blijft vertrouwen op het proces én dat je actie blijft ondernemen om te bereiken wat je wil! Alleen op die manier manifesteer jij alles wat je wilt in het leven – en het kan écht!

manifesteren
Bron: Pinterest

Lees ook: Kun je geld manifesteren? Wij zochten het uit!