Mannen verbergen de harde lijnen in hun gezicht met een baard, dat zou te mannelijk zijn volgens hen. Ook laten veel mannen een baard staan, omdat ze hiermee hun mannelijkheid aantonen. Nogal onduidelijk hé? Toch blijkt dit uit onderzoek. Gelukkig zijn er ook nog andere redenen waarom mannen met baarden vaak langer een relatie hebben.

man met baard langere relaties fem fem

Volwassenheid

Zoals we denk ik allemaal wel een keer hebben meegemaakt, zijn mannen vaak wat jonger in hun gedrag dan wij vrouwen. Dat is daarom ook vaak de reden waarop we op wat oudere mannen vallen. Mannen met baarden staat ook voor volwassenheid, baardgroei komt namelijk door het hormoon testosteron en dat staat in onze ogen voor volwassenheid. Dit toont dus ouder en zorgt er volgens dit onderzoek voor dat deze mannen sneller in een lange relatie belanden.

Iedereen wilt toch een kaaklijk?

Maar hoe zit het eigenlijk met dat verbergen van die harde lijnen in het gezicht? Iedereen wilt toch die jawline on fleek en weg met die onderkin? Dit staat toch juist voor mannelijkheid? Wie wilt er geen scherpe kaaklijn, er zijn namelijk genoeg mensen die hiervoor even langs Robert Schoemacher gaan. Mannen vinden het soms te streng staan en willen dit verbergen. Ook zijn er vrouwen die deze mannen zien als onbetrouwbare mannen en daardoor als ‘kort’ relatiemateriaal of voor één avondje zien.

Single vrouwen lees verder

Het onderzoek is gedaan onder 8520 vrouwen en al deze 8520 vrouwen gaven zo ongeveer hetzelfde antwoord. Al hun antwoorden kwamen namelijk tot dezelfde conclusie: mannen met baarden worden gezien als mannen voor een lange relatie. Zijn wij vrouwen het ooit zo eens geweest met elkaar over iets? Dus single vrouwen: opzoek naar een lange relatie met een trouwe man? Zoek de man op met de meest volle baard en stap er eens op af!

knappe man met baard femfem

Helpt zelfs dit niet bij het vinden van de juiste man? Lees dat dit artikel over waarom jij misschien een moeilijke vrouw bent om mee te daten.